Nem erőszakkal, hanem trükkel csalták ki a rendőrök házából azt a jánossomorjai férfit, aki több veszélyes eszközzel fenyegetőzve zárkózott el a hatóságok elől múlt csütörtökön. Az 52 éves F. Zoltán gondnokság alá helyezése ellen tiltakozott ezzel. A lakosság veszélyeztetettsége miatt a rendőrség különleges figyelemmel kezelte az esetet.

 

F. Zoltán gondnokság alá helyezését kérték hozzátartozói, ám a csütörtöki tárgyaláson a férfi nem jelent meg, csak saját feleségével küldött egy levelet a mosonmagyaróvári bíróságra. Közölte abban, hogy hozzátartozói ármánykodása az eljárás, és nem ért egyet a gondnokság alá helyezéssel – számol be az esetről a Kisalföld megyei napilap. Ha pedig a rendőrök el akarják vinni a tárgyalásra, akkor minden eszközt bevet ellenük, világháborús robbanóeszközzel, légpuskával és gázpalackkal fenyegetőzött. A korábban is labilis idegzetű férfi már egy több hetes pszichiátriai kezelésen is túl volt akkor, családját is megfenyegette azelőtt.

A különleges felszereléssel kiérkező rendőrök komolyan vették a fenyegetést. Szemtanúk elmondásából úgy tudjuk, már az utcán kifaggatták a feleséget, és segítségét kérték, hogy telefonon kicsalják a házból a férfit. Ez sikerült is, így a fenyegetőzőt kora este az utcán elfogták. A sokáig tartó helyszíni vizsgálat során a lakás két bejáratánál is gázpalackot találtak, rábukkantak egy ötliteres benzines kannára, légpuskára, szúró és vágóeszközökre és egy láncfűrészre is. Komolyabb lőfegyvert és robbanószert nem találtak a lakásban.

A rendőrség kihallgatásából kiderült, a férfi eltökélt volt, hogy szembeszáll az érte jövő rendőrökkel, még a házat is magára robbantotta volna – közölte a megyei lap. F. Zoltánt a pszichiátriára, majd elmegyógyintézetbe szállították, előzetes letartóztatását elrendelte a bíróság, közveszély okozás miatt folyik ellene eljárás.

Munkatársunktól

-hirdetés- -hirdetés-