Kétszáz millió forintos beruházással fejlesztette a Pakett 2005 Csomagolóanyag Gyártó Bt. helyi telepét. Március óta két alapanyagraktárral, egy csarnokkal és egy modern, nagy teljesítményű nyomdagéppel bővült az üzem. A befektetéssel négy új munkahelyet is teremtett a cég.

 

Két alapanyagraktár, egy új csarnok, egy modern nyomdagép és négy munkahely. Ez a kétszáz milliós beruházás mérlege. Szükség volt a fejlesztésre, hiszen a cég egyre több belföldi és külföldi megrendelésnek kell, hogy eleget tegyen.

Az új nyomdagép közel négyszer olyan gyorsan tud majd termelni, mint a meglévő. Így kiküszöbölhetőek lesznek a hétvégi munkacsúcsok, valamint a cég naprakészen tud reagálni a sürgős megrendelésekre. Az új gyártósor még nem üzemel, de az egyes részek próbaüzemei már elkezdődtek. A gép várhatóan március végén fog üzemszerűen termelni. Kramarics László a Pakett Bt ügyvezető igazgatója elmondta: „Ezzel az új berendezéssel olyan szintetikus anyagokat is nyomtatni tudunk a későbbiekben, amelyeket a jelenlegi technikánk nem tud. Ezáltal a rendszer alkalmas lesz a különféle polietilén, poliészter társítások nyomtatására is. Így a meglévő nagy partnereink olyan igényeit is ki tudjuk elégíteni, amit ezidáig külföldről, vagy más hazai cégek által hívtak le.”

 

Az 1989-ben alakult Pakett Bt mélynyomtatáson alapuló, környezetbarát csomagolóanyagokat gyárt, főleg élelmiszer ipari cégek számára. Legnagyobb partnereik a Dr. Oetker, a Szilas Food Élelmiszer Kft, az Ed-Haas cég, de ezen kívül tizenkét országba exportálja termékeit. A kétszáz millió forintos beruházást a cég nagyrészt saját forrásból fedezte, minimális banki kölcsönnel kiegészítve. A jövőben még egy ilyen, nagyobb teljesítményű nyomdagép beszerzését is tervezi a cég.

Petz Brigitta

 

-hirdetés- -hirdetés-