A pályaválasztás komoly döntés a nyolcadikos diákok és családjuk számára. Ezért szervezett továbbtanulást segítő fórumot a körzeti iskola mindkét intézménye. A Klafszky Katalin tagiskolában kilenc környékbeli középiskola képviselői tájékoztatták az érdeklődőket a kínált lehetőségekről.

 

Győrből a Hild, a Jedlik, a Lukács és a Veres képviseltette magát a hétfő kora esti rendezvényen. Mosonmagyaróvárról a Kossuth Gimnázium, a Hunyadi és a Haller jelent meg. Csornáról a Kossuth Szakiskola és a Csukás képviselői jöttek el. Minden iskola 10 percet kapott, hogy elmondja az ismertetőjét. A diákok és szülők tájékozódhattak a nyílt napokról is.
– “A Klafszky Katalin Tagiskolában már az ötödik évfolyamtól elkezdjük a tanulók felkészítését a továbbtanulásra.  Osztályfőnöki órákon önismereti játékokat, teszteket, feladatokat végzünk, törekszünk rá, hogy a tanulókban kialakuljon egy egészséges ön- és jövőkép. Így nyolcadik osztályra, a pályaválasztás kapujában állva nagyjából tisztában vannak már saját képességeikkel, korlátaikkal, lehetőségeikkel – mondta el Gáspár Tünde a végzős diákok osztályfőnöke. – Az idei év legfontosabb feladata, hogy a tanulókkal, szülőkkel közösen konkretizáljuk a terveiket. Ennek első lépéseként felmértük a diákok érdeklődési körét, melyik iskolát választanák, ha most kellene megjelölni. Ez alapján hívtunk el iskolákat a fórumra.” A folytatásban a hamarosan megnyíló győri pályaválasztási kiállításra is szervezett keretek között látogathatnak el a Klafszkys diákok.

A jánossomorjai diákok legtöbbje Mosonmagyaróvárt választja, itt is a legnépszerűbb a Hunyadi és a Haller.

HT

-hirdetés- -hirdetés-