A kábelrendszer problémái okozzák a gyakori közvilágítási kimaradásokat. 71 esetben hibásodott meg hosszabb szakasz az utcai világításban a városban tavaly. Változást a szolgáltatóval épp lejáró szerződés, illetve annak újra kötése hozhat, legalábbis ebben reménykedik a városvezetés.

 

Negyvennyolc óra helyett sokszor hosszú napokig nincs közvilágítás Jánossomorja utcáin. Nem meglepő, hogy sokszor nemhogy a mellékutakon, de még a főutcákon is napokig nincs közvilágítás városunkban. A régóta problémát okozó kérdésben a képviselő-testület felelősségre vonná az illetékeseket, ám ez nem könnyű feladat, hiszen a városvezetés soha nem kapott kielégítő választ a sokakat érintő problémára. Mint arról beszámoltunk, erre az évek óta fennálló kérdésre is megoldást próbált találni a képviselő-testület szeptember 28-ai ülésén.

A lámpák karbantartása az EH-SZER Kft feladata; képviselőjük az ülésen elmondta, ők csak az egyes lámpatestek hibáit javítják. A szakaszhibákért, tehát ha több lámpa, vagy teljes utcák maradnak világítás nélkül, azért az E.on a felelős, ők viszont nem jelentek meg a testület előtt.

Az önkormányzat tulajdonában 819 lámpatest van. Tavaly 15 egyedi hiba és 71 szakaszhiba fordult elő Jánossomorján. Utóbbi a kábelhálózat hibájából ered, javításuk pedig napokat is igénybe vehet.

A helyiek nem csak a E.onnál, hanem az önkormányzatnál is bejelenthetik a hibát, és ők jelzik ezt a szolgáltató felé. A hivatalban azt mondják, szinte folyamatosak a hibabejelentések.

Az önkormányzat és az áramszolgáltató szerződése október 31-én lejár. Bár kevés a mozgástere, a város bízik abban, hogy el tudja érni a körülmények javulását egy újabb szerződésben – mondta el Televíziónknak Dr. Kurunczi Károly polgármester.

Az önkormányzat és az E.on jelenlegi megállapodása szerint a szolgáltató a hosszabb szakasz hibáit negyvennyolc órán belül, a három-négy lámpát érintő hibákat nyolc napon belül, az egyedi hibákat pedig tizennégy napon belül köteles elhárítani, ami nem mindig sikerül. Ráadásul a város a nem világító lámpákért is fizet, mivel a szolgáltató a lámpatestek száma és az átlagos közvilágítási órák alapján számolja ki a költségeket.

PB – HT – WA

-hirdetés- -hirdetés-