Szigorú alkalmassági vizsgát kell tenniük Jánossomorján az ötödik osztályba lépő diákoknak. A nehéz feladatok közé tartozik a tanárcipelés, a lufiborotválás és a fél lábon állás. Az ötödikes gólyákat csütörtökön vidám feladatokkal avatták fel az iskolatársak. Az avatás teljes felvételét megnézhetik Videótárunkban!

 

Gólyacsőrben, fél lábon esküdtek a gólyák. Három osztály ötvennyolc diákja költözött át a felső tagozatba szeptembertől. A címet azonban próbák során kellett kiérdemelni. A művelődési házban tartott vicces próbák során táncolniuk kellett a pároknak ping-pong labdával a homlokuk között, gyufásdobozt adogattak egymásnak az orrukkal, de az oktatás súlya is a diákok vállára nehezedett a tanárcipelésben. Elkészítették az osztályfőnökök mását is szalmabábból.

Kapcsolódó galéria: Gólyabál – Körzeti Általános Iskola

Az előzetes feladatok is feladták a leckét, versengtek teremdíszítésben, és abban is hogy ki hordja a gólyajelvényt, és ki nem. Aki nem vette komolyan ez utóbbit, büntetésben részesült, nem indulhat az év végi mikuláskupa csapatversenyeiben. Több más előzetes feladattal is előre készültek a gyerekek, így például egy-egy osztályindulót is el kellett készíteniük. A kilenc szentpéteri elsős például a kilenc kis gólya című népdalt alakította át.
A hagyományosan a diákönkormányzat által szervezett gólyabál idén is bulival zárult.

HT

-hirdetés- -hirdetés-