Minek örültek a gyerekek a régi vásárokban: Ezzel ismertette meg a kicsiket az Aranykapu Óvoda hagyományos Mihály Napi vására, amit minden tagóvodában megtartottak a múlt héten. (A vásárokról készült felvételeket megtekintheti Videótárunkban!)

 

Az elmúlt hetekben a gyerekek, óvónők és szülők több száz évvel ezelőtti népi gyerekjátékokat, édességeket készítettek a rendezvényre a diópengetőtől a rongybabán át a mézeskalácsokig. Az idei vásáron a természetes anyagokat igyekeztek megmutatni az ovisoknak a pedagógusok, azt, hogy milyen ötletes, egyszerű de szórakoztató játékokkal játszottak a gyerekek akkor, amikor még nem létezett a műanyag. De a kicsik színvonalas műsora is segített a vásári vigasság megteremtésében. (Összefoglalónkat videótárunkban láthatják a szentpéteri és a szentjánosi ovi műsoráról!)

Az intézmény 1999-óta ünnepli ezt a hagyományt, ahová a szülők is nagy kedvvel látogatnak el minden évben. A régi időkben mindig Mihály napja előtt hajtották be az állatokat a legelőkről a pásztorok, és ezen a napon vásárt rendeztek, ahol a jószág, és az azért kapott pénz is gazdát cserélhetett.

HT

 

-hirdetés- -hirdetés-