Történelmi városi és egyesületi sportsiker: Ezüstérmet szerzett a Jánossomorja Rascals – története során először sikerült ilyen magasságba jutni a baseballcsapatnak. Az aranyéremért folyó harcban a Szentendrétől kapott ki a hazai gárda. A sikert a legkisebbek is tetézték, vasárnapi győzelmükkel harmadik helyezéssel zárták az idényt.

 

8-11-es vereséget szenvedett a jánossomorjai gárda a címvédő Szentendre Sleepwalkerstől a sorozat harmadik mérkőzésén. Két idegenbeli vereségük után eleve nehéz mérkőzés várt a Rascalsra szombaton, hiszen mindenképpen győzniük kellett, hogy életben tartsák a reményeket a három győzelemig tartó rájátszásban. Szombaton júliusi kánikula, tűző napsütés de hangos, lelkes szurkolótáborok fogadták a csapatokat a jánossomorjai pályán.

Büszke vereség

Fekete Csaba az egyesület elnöke úgy értékelte, nem sokon múlott a vereség, hozható lett volna a mérkőzés, ha három-négy apró hibát nem vét a Rascals a kritikus pillanatokban. – „Ilyen szinten ezek a kis figyelmetlenségek a mérkőzés elvesztését okozhatják. Hétszeres magyar bajnok csapattal álltunk szemben, akiknek olyan meccsrutinjuk van, aminek mi a közelében sem vagyunk. Ez a mérkőzés is példa arra, hogy a szellemi és fizikai nyomást jobban kell bírnunk, ehhez kell felnőnünk a következőkben. Ebben a sportágban nagyon fontos az összehangoltság, a csapatmunka és az egység, amit nekünk a kritikus helyzetekben is jól működővé kell tennünk.”

A tavalyi évben a város sport díját is elnyert Fekete Csaba természetesen nem csalódott, hiszen kiváló eredmény a bajnoki ezüst, amire büszke lehet a csapat és a város is. Szerinte, ha valaki a szezon elején azt mondta, volna, hogy az idény végén ezüstérmesként vonul le csalódottan a pályáról, nagy örömet szerzett volna. Örvendetesnek tartja azt is, hogy a szezon végén több kemény tétmérkőzést vívhatott a csapat: az Interligában, a kupában és a bajnokságban is a rájátszásig menetelt, ami sok tapasztalati tőkét jelent.

– „Ebben a sportágban senki nem profi, mindenki munka mellett végzi a feladatait az egyesületben, úgyhogy az összehangolás és a csapat teljessé tétele sem könnyű. Megköszönöm azoknak a nagyon fontos segítségét is, akik szurkolóként vagy a csapatot munkájukkal, támogatásukkal járultak hozzá az egész idény sikeréhez. Óriási érték, amit csináltak.”

Az alvajárók edzője, Anthony Benett az egyesült államokból érkezett és szinte több kontinensen is megfordult játékos is elismerően szólt a Rascalsról. Megköszönte az ellenfélnek ezt a végső sorozatot, mert remek ellenfeleket ismert meg a Rascalsban. A fiatal, agresszív csapatban sok lehetőséget lát a jövőben, akik egyre nehezebb ellenfelek lesznek.

Bebronzoltak a legkisebbek

A sikertől a legkisebbek sem maradtak el: 22-3-ra verte meg idegenben az Érd csapatát a jánossomorjai serdülő gárda vasárnap, és ezzel megszerezte a Magyar Bajnokság serdülő korosztályának harmadik helyét.

HT

-hirdetés- -hirdetés-