1 régió, 3 megye, 22 televízió, 800 ezer néző – ez Magyarország első és mindmáig egyetlen médiaklaszterének szlogenje, melynek Televíziónk is tagja. A társulás most 27 milliós támogatást nyert a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán.

 

A Nyugati Régió Kommunikációs Közhasznú Egyesület – a kanizsai,a keszthelyi, a szombathelyi és a Zalaegerszegi Televízió, valamint a győri Revita Tv részvételével – 2005-ben kezdte meg közösségi tevékenységét, amelynek fejlesztésére a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán több mint 27 millió forintos támogatást nyert. Az erről szóló szerződést múlt héten írta alá a Zalaegerszegi Televízióban Lovass Tibor a klaszter elnöke és Breznovits István, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója.
A pályázat két évre szól – a benne megfogalmazott program október 1-én kezdődik. A célok között a hírlevelek szerkesztésétől a Magyar Televízió körzeti stúdióinak megszűnése nyomán keletkezett „média-űr” betöltéséig sok minden szerepel.
A média-klaszter persze nemcsak tagjainak szolgálhat szakmai-gazdasági előnyökkel – hanem a térség egészének is, ahol működik. A klaszter nyitott mindhárom megye médiumai iránt, és hatékony – határon átnyúló – kommunikációs kapcsolatok kialakítására törekszik, célja az is, hogy – az unió médiaszervezeteibe integrálódva – kommunikációs hidat hozzon létre Európa és a Nyugat-Dunántúl között.
Munkatársunktól
-hirdetés- -hirdetés-