Ismét együtt ünnepelte a város a születésnapját: hét éve, 2004-ben adták át a város kulcsát Jánossomorjának. Azóta a városi napok színes programsorozatával ünnepelhetnek a helyiek. Szombat délután és este a templomtérre invitálták a szervezők a lakókat.

A Balassi Bálint Nyugdíjasklub énekkara, a Jánossomorja Fúvós Egyesület, a Tititá Néptánccsoport, a Cintia Wellness Klub és a Magic Dance Klub is bemutatkozott a szombati templomtéri forgatagon. Igazi bulihangulatot a helyi előadók közül a RizikóFaktor zenekar teremtett: ők ismét színvonalas produkcióval, ismert hazai és külföldi slágerekkel álltak a színpadra. Ez azonban még csak néhány a fellépők közül. Fontos a helyi tehetségek felvonultatása, hiszen ezzel is az értékmegőrzés és az identitás tudat növelése a cél, de ennek ellenére a sztárvendégek sem maradtak el.

A Túl szexi lány és a Szerelemre születtem slágerek Zoltán Erika előadásában már délután öt órakor megtáncoltatták a közönséget a templomtéren. Az énekesnő huszonöt éve szerepel a magyar popzenében, azóta számos sikert tudhat magáénak, itthon és külföldön is egyaránt. Zoltán Erika televíziónknak elmondta: „- Négy éves voltam, amikor először kijelentettem, hogy én énekesnő szeretnék lenni. Ezt persze szerintem még nem kell igazán komolyan venni, de azt mondta édesanyám, hogy akkor én azt mondtam, olyan énekesnő akarok lenni, mint Kovács Kati, csak én még táncolni is szeretnék hozzá. Hál’ istennek édesanyám mindenben támogatott és így jutottam el oda, ahol most tartok.”

Egy másik sztárvendéget is fogadott volna a város, ám sajnos Fluor Tomi betegsége miatt nem tudott eljönni hozzánk. Azonban semmivel sem aratott kisebb sikert egy beugró tinisztár, Barbee. Ő főleg a fiatalok körében kedvelt dalokkal érkezett.

Az idei városi napok különlegessége volt, hogy a Gödör Napok alkalmával útjára indított jótékonysági főzés most szombaton is folytatódott. A helyi civil szervezetek a befolyt pénzt egy főtéri szobor felállítására ajánlják majd fel. De persze a városi napok idén is főként közös ünneplést, valamint az összetartás és a lokálpatrióta identitástudat növelését jelenti. Lőrincz György városunk alpolgármestere, és a rendezvény egyik szervezője elmondta:„- Mint ahogy otthon is mindenki megünnepli a saját névnapját, születésnapját, úgy mi is megünnepeljük közösen városunk évfordulóját.” Hozzátette azt is, hogy mára már az emberek készülnek a városi napok rendezvényére, és egyre többen vesznek részt a programokon. Kiemelte például, hogy az idei „Fut a város”-on rekordszámú jelentkező teljesítette a távot.

Idén végre az időjárás is kegyes volt a programokhoz: a kellemes idő még estig is kitartott. Így aki egy jó bulira vágyott, az a Flört zenekar zenéjére táncolhatott hajnalig.

Petz Brigitta

 

-hirdetés- -hirdetés-