Hanság-Nagyerdőt választotta a helyi Civilek Éjszakája helyszínéül a Társaskör Egyesület. A tavaly útjára indult országos rendezvénysorozat célja, hogy megmutassa a civil szervezetek fontosságát, szerepüket a rendezvényszervezésben és a közösségteremtésben.

 

A jánossomorjai vasútállomáson gyülekeztek a társaskör tagjai szombat délután. Egy kis nosztalgiával is megfűszerezték ugyanis a civilek éjszakáját: vonattal mennek Hanság-Nagyerdőre. De talán így egyszerűbb is megközelíteni a helyszínt, mint autóval. Itt a nagyerdei erdészháznál kellemes, csendes környezetében töltötték az estét.

Estére az elemlámpa és a tábortűz is jó szolgálatot tett majd, délután azonban még igazi meleg nyárvégi napon sütkérezhetett a csapat. Balsay Sándor a madárhálóit is kihozta, Nagyerdőn ugyanis sokféle madárfajjal lehet találkozni, ha szerencséje van az embernek.

A civilek éjszakája egy országos kezdeményezés, lényege, hogy ezen a napon sok civil szervezet, azaz alapítványok, klubok izgalmas programok keretében ízelítőt adnak a tevékenységükből. Jánossomorján a társaskör csatlakozott az akcióhoz ezzel családias hangulatú saját rendezvénnyel.
JV
-hirdetés- -hirdetés-