Jelentős átalakulással vág neki a 2011-12-es szezonnak a JSE felnőtt labdarúgó csapata. A távozó Király József helyét Kopf Péter vette át játékos-edzőként, az elnöki teendőket Kiss Sándor látja el. Az érkezők és távozók terén is nagy volt a mozgás a nyár folyamán. A bajnokság augusztus 21-én kezdődik, akkor Szanyba látogat a JSE.

 

Több meghatározó játékos is új klubban folytatja pályafutását az idei szezontól. Sipőcz Róbert hálóőr a legkevesebb gólt kapta a megyei első osztályban, augusztustól Bári Dávidnak és az Ausztriából visszatérő Pribránszki Márknak kell megoldania a kiváló kapus pótlását. Szintén a távozók között van Kompis Ákos, a támadók közül pedig Ékes József és Nagy Gergely hiányát érezheti meg a csapat.

Hogy ez ne legyen így, arról olyan labdarúgóknak kell gondoskodniuk, akik serdülő-, és ifikorukban már bizonyítottak a kék-fehér mezben. Mindannyian az osztrák alsóbb osztályú bajnokságokból tértek haza. Mikhely RenéVécsei LászlóNagy Dávid és Tóth Kristóf elég fiatalok még ahhoz, hogy akár az U 19-ben is bevethetőek legyenek. A szűk keret miatt azonban biztosra vehető, hogy több olyan játékos is lesz, akinek mind a felnőtt, mind pedig az ifjúsági csapat rendelkezésére kell állnia.

Kopf Péter eddig is vezéregyénisége volt a JSE labdarúgóinak. A tapasztalt védő idén nyártól játékos-edzőként is bizonyíthat. Mint elmondta, ennek előnyei és hátrányai is vannak. Játék közben más rálátás nyílik egy-egy összecsapásra, közvetlenebb kapcsolata lehet a többiekkel, persze gyorsabban kell meghoznia egy-egy döntést. Az edzőmérkőzésekről úgy nyilatkozott, hogy előjöttek azok a problémák, melyeket a bajnoki rajtig orvosolni kell. A csapat teljesítményével akkor lenne elégedett, ha sikerülne beépíteni a fiatal játékosokat a nagyok közé.

Kiss Sándor, nemrég megválasztott elnök sem bocsátkozott jóslatokba, és úgy véli, kitűzött helyezési célok meghatározásához is korán van még. A bajnokság mezőnye is jelentősen átalakult, a megyei első osztályban indul a korábbi NB III-as Lipót, amely még kiélezettebbé teheti a dobogós helyekért folyó harcot. Az elnök elmondása szerint legalább öt fordulóra van szükség az erőviszonyok felméréséhez, konkrétabb elvárásokat csak ez után lehet megfogalmazni.

A JSE vasárnap kezdi meg a Magyar Kupa küzdelmeit a vas megyei első osztályú Vép ellen, itthon. A bajnokság 21-én rajtol számunkra Szanyban.

Prátser

-hirdetés- -hirdetés-