Civil ruhában is járőröznek a rendőrök a jánossomorjai utcákon. A helyi őrs fő feladata a betöréssorozat megfékezése és felderítése. A létszámban nem teljes rendőrőrs ugyanakkor rászorul a polgárőrség segítségére.

 

Mosonmagyaróvári nyomozók és a helyi rendőrök civil ruhában, polgári járművekkel is figyelik az utcákat. Főként a korábbi betörések időszakában végeznek fokozott ellenőrzéseket, de más időpontokban is jobban figyelik az utcákat. A rendőrség azonban a lakosok segítségére is számít. A legfontosabb a gyors értesítés, hogy még a helyszínen érjék a a gyanú alakokat.

A fokozottabb szolgálathoz a jánossomorjai őrsnek elkel a segítség. Úgy tudjuk, jelenleg a szolgálat öt rendőr között oszlik meg, naponta ketten járőröznek. A nagy illetékességi terület mellett többször vezénylik őket már településekre és további elvonásokról is beszélnek – nem hivatalosan. A helyi őrs munkatársainak így elengedhetetlen szolgálatot tesz a jelenleg 37 fővel dolgozó helyi polgárőrség.

Jánossomorján betöréssorozat jellegű bűncselekmények után nyomoz a rendőrség. Ugyanazzal a módszerrel, a hátsó nyílászárókat felfeszítve jutottak be házakba a tolvajok, könnyen mozdítható ékszereket, készpénzt és műszaki cikkeket vittek magukkal. Egy lakásban csak a sikertelen ajtófeszegetés nyomait fedezték fel a hazaérkező lakók. A kár eddig kétmillió forintra rúg. A betöréseket eddig mindig kedden, fényes nappal követték el.

 

-hirdetés- -hirdetés-