A legerősebb ember címéért is megküzdöttek a dolgozók az AMB harmadik családi napján, de vetélkedők, gyerekprogramok és főzőverseny is várta a kikapcsolódni vágyókat szombaton. Egy napra a munka helyett a szórakozásé volt a főszerep a gyár udvarán, ahová az eső ellenére idén is sok munkatárs és hozzátartozó látogatott ki.

 

A délelőtti gyárlátogatáson a sok érdekesség mellett a gyár legújabb gépét is megnézhették az érdeklődők az AMB Components Hungary szombati családi és innovációs napján. A berendezés szoftvere a jánossomorjai cég és a győri egyetem közös fejlesztése. De fotókon, tablókon a dolgozók is bemutatkoztak. A látogatók pedig egyedi, névre szóló, vagy akár arcképes kulcstartót is készíthettek.
Ahogy azt Vida János, ügyvezető igazgató elmondta, a családi napokon a kikapcsolódásé és a szórakozásé a főszerepben, de a cég számára a legújabb fejlesztések bemutatása is fontos. A cég már két éve sikeresen dolgozik együtt a győri egyetemmel, különböző innovációs projektekben. Az igazgató hozzátette: a rosszabb idő ellenére ugyanolyan jól sikerült a családi nap, mint tavaly. Jól bizonyítja ezt, hogy a borongós idő ellenére már korán reggel pörkölt, gulyás és töltött káposzta illatozott a főzőcsapatok bográcsaiban. A hétvégi műszak nekik a főzésről szólt, persze a jó hangulatnak sem voltak híján. Az ebédről a lelkes főzőcsapatok, az ebéd mellé a zenéről pedig a Jánossomorja Fúvós Egyesület gondoskodott.

Akinek nem szegte kedvét az egyre erősödő eső, vagy éppen az ebédet akarták lemozogni, azoknak jó lehetőséget kínált a délutáni szülő gyerekvetélkedő, ahol érdekes feladatokban mérték össze ügyességüket anyukák, apukák és csemetéik. Ételkóstolásban, memóriajátékban, célba lövésben és cukorka-keresésben is bizonyíthatták ügyességüket a gyerekek. A fárasztó vetélkedő után pedig pihenésképp a soproni Habakukk Bábszínház interaktív előadásában a Kiskondás meséjét nézhették meg. De a gyerekeknek a szervezők sok más érdekes programmal is készültek: fa körhinta, arcfestés, kézműves sarok, korongozás és ugrálóvár is várta a legkisebbeket. A Mosonszolnoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület jóvoltából még egy tűzoltóautót is birtokba vehettek. A fiatal önkéntesek pedig még bemutatót is tartottak, igaz, ekkor már nem csak a fecskendőkből folyt a víz. A rendőrautó is nagy sikert aratott a gyerekek körében. A mozogni vágyók sportversenyeken is összemérhették erejüket.  Kipróbálhatták magukat kötélhúzásban, fociban, kosárlabdában és röplabdában, de különlegesség volt az intelligens focikapu, ami a rúgások, és dobások sebességét mérte.

A nap egyik csúcspontja talán az erős ember vetélkedő volt, ahol az AMB legerősebb embere címéért küzdöttek meg az urak. Először traktorkerék gurításban mérték össze erejüket, aztán a súlylökésben mutathatták meg, ki a legjobb dobó. A legjobban talán a hordópakolás fogott ki az erős ember jelölteken. Majd két igazán testhez álló feladat, a talicskatolás és az asszonycipelés következett. A kitüntető címet végül Szakács Zsolt szerezte meg.

A nap vége felé kihirdették a versenyek győzteseit. Volt, aki többször is a dobogóra állhatott és négy-öt érmet is hazavihetett. A sportversenyek bíróinak és segítőinek munkáját is ajándékkal köszönték meg. Valamint minden lelkes szakácsot is díjaztak.
Tartalmas, de sikeres családi napot zárhatott az AMB másodszorra is. A rendezvény idén is elérte célját, ami a közösségépítés, kapcsolatteremtés és persze a kikapcsolódás volt.

Petz Brigitta

-hirdetés- -hirdetés-