Az önkormányzattal együttműködve kívánja folytatni a februárban elhunyt Vilmos atya munkáját városunk új plébánosa, Kótai László. Jánossomorja új lelki vezetője a héten vette át hivatalát a mosonszentjánosi plébánián és vasárnap mindhárom templomban találkozott a hívekkel.
Kótai Lászlóval készített beszélgetésünket Videótárunkban megtekinthetik!

 

A hivatalos iratok, pénztárkönyvek átvételével kezdődött Kótai László munkája Jánossomorján. Az eddig a hivatali ügyek felügyeletével megbízott Kapui Jenő, mosoni plébános és Nagy József, magyaróvári esperes adták át a munkát László atyának a mosonszentjánosi plébánián.
Vasárnap pedig már mindhárom templomban találkozhattak a hívek is az új plébánossal.
Vilmos atya építő munkáját mindenképpen szeretné folytatni, mint mondta, inkább a templombelsőkre helyezve a hangsúlyt. Első dolgai közt említette, hogy szeretné felkeresni Kurunczi Károly polgármestert és egyeztetni a közös munkát. „Szeretném, ha a városkának az ünnepei közös ünnepek lennének a templomban is, meg a templomon kívül is.” – magyarázta.
Elmondta, számára fontos, hogy időnként új kihívások, új feladatok várjanak egy papot is. Egyelőre a helyi igényekre kíváncsi, és majd ahhoz kívánja alakítani céljait. Szeretne megismerkedni a gyerekekkel, akár a plébánián is programokat szervezni nekik. „Fontos, hogy olyan fajta egyházi beidegződés legyen már pici koruktól fogva, anyukákkal-apukákkal együtt, hogy érezzék azt, hogy ők itt itthon vannak. A pap cserélődik, nem az a kérdés, de övék itt a jövő.” – mondta a gyerekekkel, fiatalokkal kapcsolatos terveiről.
Kótai László Sopronban született, gyermekkorát Fertődön töltötte. 1977-ben szentelték pappá Győrben. 1993 óta Tatán volt plébános, 1997-től kerületi esperes és Naszály lelkészséget is ellátta. Júniusban hirdette ki a megyéspüspök, hogy László atya következő állomáshelye Jánossomorja lesz.

Iván-Varga Veronika

-hirdetés- -hirdetés-