Szinte minden hajóban akadt kinek szurkolni a jánossomorjai evezősökért szorítóknak: Rengeteg jánossomorjai lapátolta a vizet a hétvégi mosonmagyaróvári vízi karneválon. Nemcsak a cégek, intézmények egységeiben rajtoltak el városunk lakói, de két jánossomorjai üzem, az AMB és a Dr. Oetker csapata is sikerrel szerepelt a sárkányhajó versenyekben.

 

A péntektől vasárnapig tartó rendezvény első napján az osztrák Királyhidáról Mosonmagyaróvárig túráztak a résztvevők. A másnap induló, kétnapos evezős versenyt idén már ötödik alkalommal rendezte meg a mosonmagyaróvári vízi sport egyesület. Még soha ilyen sokan nem neveztek a hajós versenyekre az öt év alatt, most kilenc kategóriában hetvennégy csapat indult. A Dr. Oetker csapata az újonc mix kategória ezüstjét vihette haza, a férfi sárkányok kategóriában pedig az AMB ünnepelhetett bronz helyezést.
Nemcsak dobokkal diktált ritmusú evezések szórakoztatták a népes közönséget, sok más program, esténként pedig koncertek várták a látogatókat a Mosoni Duna parton.
HT
-hirdetés- -hirdetés-