Mozgalmasan teltek a tanév utolsó napjai a Klafszky tagiskola háza táján. Míg a munkagépek a 86-os főút felújításán sürögnek-forognak, az iskola tanulói és tanárai sporttal, játékkal és sütés-főzéssel tették emlékezetessé az év végét.

 

Idén kétnapos rendezvénysorozatot kínált a hagyományos péteri Klafszky-nap. A tagintézmény és a diákönkormányzat közös szervezése kedden és szerdán egész napos elfoglaltságot adott, mely során mindenki megtalálta a számára legérdekesebb programokat.

Kedden az egész éves póker-, asztali hoki-, és csocsóversenyek döntői nyitották a napot. Eközben két helyszínen filmvetítés szórakoztatta a kicsiket és nagyokat. A kreatívabbak bütyköldében fejleszthették kézügyességüket, az elkészített tárgyakat haza is vihették a gyerekek.

Délután a kicsik vették birtokba az iskola udvarát. Négy csapat, játékos akadályversenyben mérte össze tudását. A diák-önkormányzatos szervezők a mocsárjárástól az összekötözött osztályon keresztül a vízipuskás célba lövésig sokszor próbára tették az alsósok ügyességét és csapatmunkáját.

A szerdai iskolanap reggeltől estig tartott. A becsengetéskor péteri és jánosi csapatok között kezdett pattogni a labda a focipályán. Többnyire a klafszkys csapatok hazai pályás győzelmét hozták a meccsek, hiszen a jánosi srácok nem aszfalton, inkább a csarnokban, vagy a JSE füves pályáján rúgják a bőrt. A nagy érdeklődéssel várt tanár-diák csúcstalálkozó kemény és szoros csatát hozott, amit a tanerők nyertek meg.

A nagy meleg ellenére lelkes pedagógusok sütötték a palacsintát egész délelőtt, jutott belőle a délutáni főzőverseny résztvevőinek is. Öt kuktacsapat nevezett a gasztronómiai derbire, ahol nem a helyezés volt a legfontosabb, hanem a közös munka öröme, s nem utolsó sorban, finom végeredménye.

A két napban elfáradt diákok még egy utolsó, évzáró bulira is összegyűltek az iskola aulájában, ami után nagy valószínűséggel senkinek nem volt problémája az esti elalvással.

Prátser

-hirdetés- -hirdetés-