Idén először Jánossomorján is megünnepelte a múzeumok éjszakáját a Kozma Galéria szombat éjjel. Szokatlan tárlatvezetéssel, zenével és kézműveskedéssel várta visszatérő vendégeit a művészeti galéria, de a jövőre megnyíló helytörténeti gyűjteményre is szerették volna felhívni a figyelmet.

 

Szokatlan fényben, szokatlan oldalról megmutatott, megszokott tárgyaink. Különleges tárlattal és hangulattal fogadta a látogatókat a Kozma Galéria szombaton éjjel, a múzeumok éjszakáján. A műterem apró tárgyait helyezték szó szerint más megvilágításba a szervezők, kicsit máshogy elénk állítva egy-egy olyan érdekes formát, ami felett a mindennapokban elsiklunk. Láthattunk, festőkészletet, létrát, bábukat, gyertyatartót a kompozíciókban, de a különböző lámpák, webkamerák, monitorok és projektor is szerepet kapott a kiállításon. Az installációk többségét maguk a vendégek, barátok készítették.

A nézőket is bevonó, közös zenéléssel is várta a látogatókat a RizikóFaktor zenekar. Minden látogató csigát rajzolt belépődíjként, a kisebbek linóleum-nyomatokat is készíthettek. A tárlatok éjjel egyig fogadták a betérőket, több mint negyvenen keresték fel a Kozma Galériát az első jánossomorjai múzeumok éjszakáján.

A galéria a rendezvénnyel az udvaron épülő helytörténeti múzeumot is szerette volna ünnepelni, felhívni a lakosok figyelmét, arra, hogy hamarosan már méltó helyen láthatjuk városunk múltjának tárgyait.

Glázer Norbert, szervező elmondta, az építkezés a terv szerint halad, hamarosan a födém építését kezdik. Az épület várhatóan tavasz elején készülhet el, így jövő ilyenkor akár már új környezet is fogadhatja azokat is, akik most távolt maradtak a múzeumok éjszakájától.

HT

 

-hirdetés- -hirdetés-