A hétvégén 64 nyolcadikos búcsúzott el az iskolák ballagási ünnepségein. Idén hárman is kiérdemelték a Jánossomorja kiváló tanulója kitüntetést, amire még nem volt példa a díj történetében. A címet azok kaphatják meg, akik mind a nyolc osztályt kiemelkedő eredményekkel végezték el.

 

Elbúcsúztak a nyolcadikosok a jánossomorjai iskoláktól: Szentpéteren szombaton, Szentjánoson pénteken ballagtak el a végzősök. Hagyományosan ekkor adták át a Jánossomorja kiváló tanulója címet is, amit most először hárman is átvehettek a szentjánosi ünnepségen. Berta Anna, Németh Zsófia és Vártok Hanna nem csak a tanulásban és a tantárgyi versenyeken tűnt ki. Akadt, aki az iskolai diákönkormányzat vezetésével, az osztályközösség összekovácsolásával mutatta meg tehetségét. Valaki az ének és a versek terén bizonyít évek óta. Valaki pedig az angol középfokú nyelvvizsgával tette fel a koronát a teljesítményére. A diákok egy üveg emlékdíszt vehettek át – a több más eredményért már kézben szorongatott jutalomkönyvek mellé.

Dr. Kurunczi Károly polgármester elmondta, különleges, hogy a díjat mindhárom jelöltnek odaítélte a város képviselő testülete, de amikor meglátták a kiváló eredményeket, és az iskolai munka mellé még társuló egyéb eredményeket, nagyon örültek, három ilyen diákot is ünnepelhet a város. – „Önmagában a kitüntető cím adományozásának feltétele a felső tagozatban legalább négyes illetve kitűnő tanulmányi eredmény. Három jutalmazottunknak a nyolc év alatt minden jegye kitűnő lett, ezért ez nagyon kellemes döntés volt.”

A szentjánosi ballagási ünnepségen a búcsúzó nyolcadikosok versekkel, dalokkal és egy-egy szál virággal búcsúztak tanáraiktól, iskolájuktól. Az iskolai kórus éneke, a hetedikesek és az elsősök búcsúja is meghitté tette az ünnepséget. Az intézmény virágdíszekkel, sőt a diákok árnyképével búcsúztak a nyolcadikosoktól, de a régi fotókkal is visszaemlékeztek a múltra.
Sok ballagó tanuló vehetett át jutalomkönyvet munkájáért. Bella Zsolt igazgató elmondta, az évek alatt az évfolyam kiváló közösséggé kovácsolódott össze, ami aztán remek a tanuláson, a jó eredményeken is meglátszott.

Szentpéteren az ünnepség során a hetedikesek átvették az iskola zászlaját, amire a ballagók szalagot kötöttek. Minden nyolcadikos egy léggömböt eresztett fel az égbe, kirepülésük szimbólumaként. Itt sem maradt el a kiemelkedő teljesítmények jutalmazása. Nemes Csaba igazgató többek között megköszönte a szülők áldozatos munkáját is. Kurunczi Károly polgármester mindkét ünnepségen felhívta a figyelmet a diákokra váró új élet veszélyeire, és a felelősségtudat fontosságát emelte ki. Az önkormányzat nevében hagyományosan a sikeres nyelvvizsgát tevőket is elismerésben részesítette.

Minden nyolcadikos sikeres felvételit tett, legtöbbjük az elsőként megcélzott középiskolában folytatja szeptembertől.

 

-hirdetés- -hirdetés-