59 gyerek ballagott el a jánossomorjai óvodákból hétvégén, hogy szeptemberben a helyi iskola padjában kezdjék el tanulóéveiket. Mindhárom tagintézményben kedves műsorral búcsúztak el a gyerekek.

 

Egymástól is búcsúztak az ovisok a hétvégén, de jutott egy-egy könny az óvónőknek és az oviknak is. Majd hatvan jánossomorjai kisgyermek fejezte be az óvodát, hogy szeptembertől az iskolapadba üljön. – „Szomorú vagyok és még boldog is, egyszerre mind a kettő, mert el kell ballagnom. Azért örülök is neki, de azért hiányozni fog az ovi, az óvó nénik, és jó sok gyerek is.” – mondta el a ballagó Rédai Petra. Természetesen az óvónőknek is nagyon hiányoznak majd a kicsik.

Pénteken két oviban tartottak ballagást, Pusztasomorján 11-en búcsúztak el, szentjánoson 26-an kötötték fel az útravaló ajándékokkal teli batyut. A 22 szentpéteri ovis szombaton köszönt el. Az óvónők a segítő szülőknek is megköszönték munkájukat, és a leendő tanító néniket is meghívták az ünnepségekre, hogy találkozzanak kis tanítványaikkal. De az óvónők is kedves ajándékokat kaptak a búcsúzó gyerekektől.


Ballagás Szentjánoson

A szülők mindenhol ötletes csokrokkal fogadták a ballagókat. A virágok között játékok és iskolaszerek is megbújtak. De a gyerekek nem csak így készültek fel az iskolára. Schwartzné Varga Mónika intézményvezető kiemelte, hogy igyekeztek a megfelelő bátorságot, tartás, kiállást is belenevelni a gyerekekbe, amire az iskolában már nagy szükségük lesz.

Mindhárom oviban szép műsorral várták a vendégeket a kicsik. Vidám és szomorú versek, körjátékok és persze az iskoláról szóló mesejelenet is szerepelt a felnőtteket is megnevettető előadásokban.

HT

-hirdetés- -hirdetés-