Öt éves fennállását ünnepelte a jánossomorjai Magic Dance Club tánccsoport pénteken délután a művelődési házban. A kerek évfordulóra különleges táncgálát rendeztek, ahová mosonmagyaróvári, halászi és mosonszolnoki táncosaikat is meghívták.

 

A 2006 óta működő klub már öt éve rock and roll, hip-hop, pom-pom, valamint sow- és társastáncokkal áll a színpadra, Tóthné Földes Mária vezetésével. A korábban a mosonmagyaróvári Pulzus TSE csoportból kivált táncosok 2010-től Magic Dance Klub formációban vannak jelen Jánossomorján. A péntek esti táncgálán négy jánossomorjai Magic Dance Klubos csapat állt a színpadra, de a szintén helyi Cintia Wellnes Klub és az Alapfokú Művészeti Iskola is bemutatkozott, sőt egy közös produkció erejéig a régi és jelenlegi rokisok is együtt táncoltak.

Jelenleg 15-20 tagja van a klubnak Jánossomorján, céljuk, hogy minél több gyereknek adják át a tánc szeretetét, és megismertessék velük a különböző táncok alapjait. Rendszeres fellépési lehetőséget biztosítanak, valamint az ügyesebbek amatőr táncversenyeken is részt vehetnek. Nyáron pedig gazdag programokat kínáló táborokba várják a táncolni vágyókat.

Petz Brigitta

-hirdetés- -hirdetés-