A jánossomorjai Borsándi Balázst is védő Gaudi-Nagy Tamás európai szakjogászt, országgyűlési képviselőt látta vendégül a JOBBIK Magyarországért Mozgalom helyi szervezete csütörtökön. A rendezvény célja az volt, hogy a mozgalom kapcsolatot tarthasson helyi és környékbeli szimpatizánsaikkal.
Magyar Zoltán a párt mosonmagyaróvári országgyűlési képviselője kezdte az estét, beszámolva az országgyűlés mezőgazdasági ügyekkel foglalkozó bizottságában végzett munkájáról, megvilágítva a parlamentben folyó munkát.
Gaudi-Nagy Tamás több aktuális kérdést érintve beszélgetett a közel húszfős közönséggel, akik közül sokan távolabbról érkeztek. A vendég elmondta, hasznosnak tartja a lakossági fórumokat, mert itt mindig találkozik olyan ötlettel, gondolattal, vagy tanáccsal, kap olyan pontos beszámolókat, amikből meríteni tud parlamenti munkája során. Szó esett az elmaradó politikai elszámoltatásokról, és a romakérdésről is. Az új alkotmány nemzeti szellemiségét üdvözölték a fórumon, ám annak hiányosságairól is beszéltek.
Természetesen a mindig aktuális földkérdés sem maradt parlagon. A résztvevők szerint az új alaptörvény megakadályozhatta volna a magyar föld külföldi kézbe kerülését is, például ha a magyar föld elidegeníthetetlenségét is magában hordozó Szent Korona tan is belekerül. Magyar Zoltán szerint az eddigi lépések kevesek az ügyben: a Nemzeti Földalapnak hiába van elővásárlási joga, pont a földek állami és magyar kézben tartása érdekében, mert a költségvetés 200 milliót rendelt az intézmény számára, ami a fenntartásra is alig elég, nemhogy földvásárlásra.
Jánossomorjai védenc
Nem mellékesen Gaudi-Nagy Tamás védte a jánossomorjai Borsándi Balázst is, akit tévesen véltek azonosítani egy fényképen 2006-ban, a tévé székház előtti rendbontásban – egy, a helyszínen készült képen szereplő fiatalhoz hasonló hajviselete miatt. (Lásd cikkünket itt!) A jánossomorjai férfi akkor tíz napot töltött előzetes letartóztatásban, pere 2009 nyaráig húzódott. Gaudi-Nagy a JTV-nek elmondta, a per sikeresen lezárult, kártérítést is kapott a jánossomorjai fiatal.
HT
-hirdetés- -hirdetés-