Unokájaként bemutatkozva hívott fel telefonon egy szentjánosi idős nőt egy férfi, és 300 ezer forintot kért tőle segítségként. Azt mondta, a pénzért egy barátját küldi el, akinek aztán a nagymama át is adott 200 ezer forintot. A tényleges unoka persze nem tudott a dologról.

 

A csalók a környéken több helyen is próbálkoztak. Módszerük szerint idős embereket hívnak fel, rokonukként bemutatkozva. 3-500 ezer forintot kérnek, ami általában egy kínálkozó befektetéshez, vagy gyakrabban meglepetés ajándékhoz szánnak, így sokáig a becsapottak is titokban tartanak családjuk előtt a dolgot. A csaló közlik azt is, hogy ők nem tudnak jönni, de egy barátját küldik el a pénzért, akiknek aztán a károsultak át is adják az összeget. A meggyőzés érdekében többször is felhívják az időseket – tájékoztatta a JTV-t a rendőrség.

Krumplival jöttek

A már ismert adományhozó trükkel is megpróbáltak lakásokba jutni ismeretlenek Jánossomorján, április elsején – nem térfának szánva. Szerencsére a házban lakó nő nem engedte be őket, és elzavarta a csalókat. A módszer szerint önkormányzattól küldött adományosztóknak adják ki magukat a csalók, egy-egy zsák krumplit, zöldségfélét hozva. Ezzel az ürüggyel akarnak bejutni a lakásokba, hogy az egyikük lefoglalja a háziakat, míg a másik értékeket keres. Ilyen trükkel próbálkoztak nemrégen Mosonszolnokon, Várbalogon is.

HT

-hirdetés- -hirdetés-