Kisebb kamionforgalom mellett zajlik a 86-os főút felújítása. Mosonmagyaróvár felől elterelték a nagyobb teherautókat a munkálatok és a közlekedés minél kisebb zavarása érdekében. Jánossomorja belterületére jövő hét elején érnek az építők.

 

Jelenleg Hanságligetnél, Jánossomorja felé halad a 86-os főút felújítása. Ezen a szakaszon párhuzamosan zajlik a régi réteg marása és a kilenc centiméter vastag kötőréteg, és hat cenits kopóréteg terítése. Itt egy kilométeres szakaszon egy sávban közlekedhetnek csak a járművek. De a császárréti kanyar ívének csökkentése is megindult, hamarosan itt is egy sávon mehet csak a forgalom.

A munkálatok ideje alatt a Mosonmagyaróvár felől érkező, húsz tonna feletti teherautókat Csorna felé terelik el az autópályán és a 85-ös főúton át, így csökkentik a torlódást. Ennek érdekében parlamenti közbenjárásra is szükség volt, mondta el Gyopáros Alpár választókörzetünk országgyűlési képviselője, csütörtökön, helyben tartott fogadóóráján. (A fogadóórán készített interjút Videótárunkban láthatják.)

A torlódás csökkentése azért is fontos, mert jövő hét elején Jánossomorja belterületén is elkezdik az útfelújítást. Egy kilométeres szakaszonként félpályás útlezárással, lámpás forgalomirányítással. A belterületi munkálatok legalább négy hétig tartanak majd. A lakosoknak fel kell készülnie arra, hogy portájuk előtt várhatón egy teljes napig le lesz zárva az út, így akkor nem tudják gépjárművel megközelíteni az utcafrontot.

HT

-hirdetés- -hirdetés-