-hirdetés- -hirdetés-
Kisebb kamionforgalom mellett zajlik a 86-os főút felújítása. Mosonmagyaróvár felől elterelték a nagyobb teherautókat a munkálatok és a közlekedés minél kisebb zavarása érdekében. Jánossomorja belterületére jövő hét elején érnek az építők.

 

Jelenleg Hanságligetnél, Jánossomorja felé halad a 86-os főút felújítása. Ezen a szakaszon párhuzamosan zajlik a régi réteg marása és a kilenc centiméter vastag kötőréteg, és hat cenits kopóréteg terítése. Itt egy kilométeres szakaszon egy sávban közlekedhetnek csak a járművek. De a császárréti kanyar ívének csökkentése is megindult, hamarosan itt is egy sávon mehet csak a forgalom.

A munkálatok ideje alatt a Mosonmagyaróvár felől érkező, húsz tonna feletti teherautókat Csorna felé terelik el az autópályán és a 85-ös főúton át, így csökkentik a torlódást. Ennek érdekében parlamenti közbenjárásra is szükség volt, mondta el Gyopáros Alpár választókörzetünk országgyűlési képviselője, csütörtökön, helyben tartott fogadóóráján. (A fogadóórán készített interjút Videótárunkban láthatják.)

A torlódás csökkentése azért is fontos, mert jövő hét elején Jánossomorja belterületén is elkezdik az útfelújítást. Egy kilométeres szakaszonként félpályás útlezárással, lámpás forgalomirányítással. A belterületi munkálatok legalább négy hétig tartanak majd. A lakosoknak fel kell készülnie arra, hogy portájuk előtt várhatón egy teljes napig le lesz zárva az út, így akkor nem tudják gépjárművel megközelíteni az utcafrontot.

HT

Instagram

Instagram has returned invalid data.