Szülők és gyerekek együtt játszottak a jánosi Aranykapu Óvoda családi napján szombaton. A vetélkedők a közösségépítést és a felhőtlen szórakozást is szolgálják. A rendezvény jótékonysági célú, az itt összegyűlt pénzadományokból kirándulást és zenei előadást is finanszíroz az intézmény.

Batyuba kötötték, lábukra vették, vagy szaladtak utánuk: közösen vetélkedtek gyerekeikkel a szülők az szentjánosi aranykapu óvoda hetedik családi napján, szombaton ,a művelődési házban. A program tavaly elmaradt, idén viszont a szülők kérésére indult újra, akik szerint kiváló alkalmat nyújt a rendezvény a közös szórakozásra és a kapcsolatépítésre is. “Nagyon jól összekovácsolja a gyerekeket ez a játék, nagyszerű szerintem.” – osztotta meg velünk véleményét Varga Tibor.

Az óvoda pedagógusai olyan játékokkal készülnek, amik könnyen végrehajthatók és élvezetesek a legkisebbeknek és a nagycsoportosoknak is. Eljátszották például, hogy hogy viszik oviba gyerekeiket és hogy mennek értük a rohanó felnőttek.

Fontos az óvoda számára, hogy alkalmat kínáljanak arra, hogy minden szülő együtt játszhasson gyermekével, mert úgy látják, sok család ezt ritkán tudja megtenni otthon. Az óvónőktől megtudtuk, igyekeznek minél több olyan rendezvényt szervezni, ahol a szülők és a gyerekek együtt lehetnek.

A szombati program népi játékokkal és mondókákkal egészült ki. Az esten az ovi néptáncosai is rendszeresen bemutatják új koreográfiáikat.

A rendezvény jótékony célú, az összegyűlt felajánlásokból, eladott süteményekből, tombolából minden éven kirándulni viszik az óvónők az oviból kimaradó nagycsoportosokat, és a farsangi táncházakba is az itt összegyűlt pénzből tudnak népzenekart hívni.

HT
-hirdetés- -hirdetés-