lső alkalommal rendeztek asztalitenisz csapatbajnokságot Jánossomorján, mindjárt jánossomorjai sikerrel. Ez azért is jelentős, mert a mezőny erős volt, a nyolc csapat mintegy húsz játékosa a megye több pontjáról érkezett, és magas szintű játéktudást képviselt.

A jánossomorjai első csapat Kapuvárt győzte le a szombati verseny döntőjében. A jelenleg a Soproni B ligában játszó helyi csapat eredménye ezért is kiemelkedő, mert az ellenfél csapatában magasabb osztályban, megyei szinten is meghatározó játékosok álltak az asztalhoz.

Zalán Szabolcs szervező a jtv.hu-nak elmondta, minden tekintetben sikeres versenyt zártak le szombat délután. – „Remek hangulattal, színvonalas mérkőzésekkel és jó körülményekkel tudtunk szolgálni a játékosoknak és nézőknek. Már most jelezték nekünk, hogy a következő versenyre még többen jelentkeznének.”

A bajnokságot Bella Zsolt képviselő és Vajthó Zoltán, a magyar asztalitenisz szövetség megyei elnöke nyitotta meg. Utóbbi megköszönte az önkormányzat támogatását, amivel három asztalt és állandó gyakorlótermet biztosított a most alakult, a több mint húszfős helyi csoportnak.

A szárnyat bontogató jánossomorjai asztalitenisz következő lépcsője a gyermekoktatás beindítása. Zömbik János edző vezetésével péntekenként kettőtől ötig tartanak majd a két csoportra bontott foglalkozások. A csoportokba természetesen várják a gyerekek jelentkezését a helyszínen, vagy Zalán Szabolcsnál a 06-20-914-7645-ös számon.

A csoportjában jelenleg első helyen álló helyi felnőtt csapat pedig a remények szerint a következő idényben a Soproni A ligában, vagy egyel feljebb, a megyei első osztályban folytathatja a szereplést.
A verseny dobogósai:
3. hely: Rajka – Szeleczky, Jéne, Farkas, 
2. hely: Kapuvár – Szigetvölgyi, Rozics, Németh, 
1. hely: Jánossomorja 1. – Zömbik, Takács, Zalán,
-hirdetés- -hirdetés-