Gyűjteménye legszebb bohócait mutatta meg az érdeklődőknek Wenneszné Bencsik Olga a Társaskör által szervezett farsangi kiállításon. A 120 apró, festett arcú bábú köré a gyermekszínjátszó-kör hús-vér bohócai kerekítettek mesés hangulatot.

Közel 15 éve gyűjti Wenneszné Bencsik Olga a más és más bohócfigurákat, talán a cirkusz világa vagy a figurák vidámsága ragadta meg, maga sem tudja. Gyűjteménye nagy részét, 120 kis alakot mutatott be a művelődési ház galériatermében, hétfő este. Három éve már a helyi oviban is megmutatta gyűjteménye egy részét, de kiállította már őket Mosonmagyaróváron is. Most a társaskörrel együttműködve, a farsangi hangulat jegyében mutatkozott be a sok figura. Találhattunk közöttük idős és fiatal remeket, és a vidám alakok mellett a szomorú bohócok is jelen voltak.

Grand Pierrot
A kiállítást Wittmann Elekné nyitotta meg. Elmondta, bízik abban, hogy minden nézőben felelevenít valami vidám, cirkuszi nevettetőhöz, vagy akár kedves meséhez fűződő emléket a kiállítás. A kicsik mellett a nagy bohócok is a nézők elé álltak az estén. A megnyitón a Nagyné Kő Mária vezette gyermekszínjátszó csoport két, bohócos vidám jelenettel hangolta rá a közel hatvanfős közönséget a másik teremben rájuk váró kiállításra.

A tárlatot február 25-ig láthatjuk a művelődési ház nyitva tartási idejében.

HT
-hirdetés- -hirdetés-