Rendhagyó módon a nyolcadikosok keringője tette ünnepélyessé a jánosi felsős diákok farsangi bálját pénteken. Az osztályok idén is egységes jelmezbe bújtak, sőt még tanáraik sem riadtak vissza a maskaráktól. Szombaton pedig a központi iskola alsós diákjai vonultatták fel jelmezeiket.

Látványos keringővel búcsúztak a nyolcadikosok az iskolától és diáktársaiktól az utolsó közös farsangi báljukon. A bál nyitótáncára két hete készültek a diákok tanáraik segítségével, akik közül ketten részt is vettek a táncban.

A hagyományos jelmezes felvonulás természetesen idén sem maradt el. Az iskola rabjainak öltözött hetedikesek, lábukon vasgolyóként odakötözött iskolatáskával igyekeztek megszökni őrök elől. Bemutatkozott egy egész forgatócsoport is, akik rögtönzött szereplőválogatást tartottak. Sőt még a hupikék törpikék is felvonultak Törpapa tanár úr vezetésével. De láthattunk rockereket, farmereket, és a jelmezekből megtudhattuk azt is, hogy az ellentétek vonzzák egymást. A bált idén is a diákönkormányzat szervezte, tanáraik és szüleik segítségével. A tombolasorsolás után a felsősök tánccal folytatták a bulizást.

A kicsik bálja is nyitótánccal kezdődött: itt a Cintiás ovis és kisiskolás lányok előadásában. Ezután az alsósok ötletes jelmezei vonultak fel a művelődési házban. Láthattunk királylányokat, boszorkányokat, kalózokat, cowboyokat, de mesehősökből sem volt hiány. Minden kis jelmezes ajándékot kapott. A kicsik bálját természetesen a szülői munkaközösség szervezi. A buli itt is zenével folytatódott, de nekik még inkább a beszélgetésről, a játékról szól ez a délután. A péteri diákok jövő héten szombaton báloznak, alsósok és felsősök közösen.

Petz Brigitta

-hirdetés- -hirdetés-