Jövő héten dönt a város idei költségvetéséről a képviselő-testület. A héten zajló előkészítő üléseken már többek között az is kirajzolódott, hogy a személyi jövedelemadó helyben maradó része és a normatív támogatás együttesen hatmillió forinttal lesz kevesebb, mint a tavalyi évben. De a civil szervezetek támogatásai is körvonalazódtak.

A közüzemi díjak emelkedésére is számít a város, igaz, a víz és csatorna díjak nem változnak. Mivel a ciklus fő feladata az iskola felújítása, ezért ebben az évben a fejlesztési beruházások felét mindenképpen az iskola teszi ki.

A helyi civil szervezetek számára a tavalyi év támogatási mértékét tudja nyújtani az önkormányzat. Ez összesen közel huszonötmillió forintot tesz ki, tizenöt szervezet számára. A legnagyobb tétel a sportegyesület támogatása. Ők idén 16 millió forintot igényeltek, ám a kilátások alapján a tavalyi, 12 millió forintos támogatásban reménykedhet csak az egyesület. A város testülete, mint már korábban is megerősítette, várhatóan most sem fogja támogatni, hogy a JSE felnőtt csapata a megyei első osztály után a nemzeti bajnokság harmadosztályában folytassa. A csapattal szembeni elvárás idén is az elsőtől a hatodik hely egyikének megszerzése lesz.

HT

 

-hirdetés- -hirdetés-