Hosszú évek óta először rendeztek asztalitenisz bajnokságot városunkban. A szervezők célja, hogy megyei első osztályú csapatot és utánpótlásképzést hozzanak létre Jánossomorján.

Egészen kicsi gyerekektől a már nyugdíjas korban lévő felnőttekig, összesen harmincnyolc profi és amatőr játékos ragadott ping-pong ütőt szombaton a művelődési házban. A baráti hangulatú bajnokság szervezői a sport újbóli felélesztését tűzték ki célul városunkban. Zalán Szabolcs szervező elmondta, gyerekutánpótlást, valamint a továbbiakban megyei első osztályú csapatot szeretnének létrehozni. Hozzátette: mindenkinek ajánlja a sportot, mert sok mozgást és koncentrációt is igényel. Jó lehetőség ez az olyan fiataloknak is, akik esetleg más sportokban kevésbé tudnak eredményesek lenni.

A legkisebb játékos mindössze kilenc éves volt, de akadt aki már harminc évvel ezelőtt is játszott a jánossomorjai asztalitenisz csapatban, ami akkor egy haláleset miatt szűnt meg. A szervezők most azt remélik, ahogyan múltja, úgy jövője is lesz a sportnak Jánossomorján: február 19-ére ismét bajnokságot terveznek a ping-pongosok. Az egész napos versenyen végül mosonmagyaróvári győzelem született.
A szombati bajnokság létrejöttét a helyi önkormányzat is támogatta. Az asztalitenisz hosszú múltra tekint vissza, már a 12. században játszottak hasonló játékot Európában, azonban mai formájában a 19. században, Angliában jelent meg először.

PB

-hirdetés- -hirdetés-