A hanságfalvi út szélén hagyott, reklámtáskába csomagolt robbanóeszközre bukkant egy helyi nő a múlt héten. Elmondása szerint a város határától kétszáz méterre pillantotta meg a nemrég otthagyhatott táskát, amibe belenézve robbanótöltethez hasonló tárgyakat pillantott meg, így a szatyrot a helyi rendőrőrsre vitte.

A táskában valóban robbanóeszköz lapult: egy présel, henger alakú, körülbelül bébielem nagyságú TNT robbanótestet és a hozzá szükséges gyutacsot, gyújtózsinórt és egyéb elemeket azonban nem szerelték össze, így az nem volt robbantáskész állapotban. Az eszközt a tűzszerészek szállították el a rendőrőrsről.

Dr. Csokán Csaba mosonmagyaróvári rendőrkapitány elmondta, ilyen eszközt leginkább a Magyar Honvédségnél használnak a világháborúból visszamaradt, el nem detonált gránátok, tüzérségi eszközök megsemmisítésére. Ilyen eszközt azonban csak hatósági engedély birtokában lehet használni, amilyet pedig mostanában nem adtak ki a környékre.
A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen indított eljárást az ügyben robbanóanyaggal visszaélés miatt.

HT

-hirdetés- -hirdetés-