A kis gyufaárus lány jól ismert története is segített a karácsonyra hangolódni a csütörtök esti Városi Karácsonyi Gálaműsoron a Művelődési Házban. A műsor összeállítói több helyi művészeti csoport összefogásával felhívták a figyelmet azokra, akiknek a karácsony nem felhőtlenül boldog.

 

Idén azt is megmutatta a műsor, hogy vannak, akiknek szomorúan telnek az ünnepek. Megható történetek, versek, közös énekek várták a közönséget. Láthattuk Andersen kis gyufaárus lányának meséjét is, mai környezetbe helyezve. A történetet az Alapfokú Művészeti Iskola és a mosonmagyaróvári Flex Art tánccsoportja színesítette. De a decemberrel, karácsonyvárással kapcsolatos kedves gyerekverseket is hallhattunk.

A szervezők célja a közös ünneplés, készülődés a karácsonyra. A rendező Nagyné Kő Mária elmondta, olyan érzelmi többletet, indíttatást szerettek volna adni a nézőknek, ami a szeretet, az egymásra való odafigyelés önzetlenségére hívja fel a figyelmet, amire karácsony táján még nagyobb szükség van.

A közönség hálásan fogadta a már hagyománnyá vált karácsonyra hangolást, meg is telt a Művelődési Ház nagyterme. Nagyné Kő Mária rendezésében, összesen hatvanöt gyerek és felnőtt önkéntes segítségével már negyedik alkalommal adott ünnepi műsort a helyieknek.

PB

 

-hirdetés- -hirdetés-