Száz rászoruló helyi családot támogat idén az önkormányzat Szociális és Egészségügyi Bizottságának hagyományos akciója. Jórészt tartós élelmiszereket tartalmaznak a csomagok, amire nagy szükség is van az ünnepek előtt.

 

Száz darab, egyenként háromezer forint értékű csomagot osztanak ki a hét elején a szociális bizottság tagjai a városban. Az összesen közel 270 ezer forintnyi adományhoz Jánossomorja Város Önkormányzata 120 ezer forinttal járult hozzá, de a helyi képviselőktől és magánszemélyektől is érkezetek felajánlások.

Csendes Viktória a bizottság nem képviselő tagja a hétfő délelőttöt már az adományok kiosztásával töltötte. Elmondta, mindenhol szívesen fogadják az ajándékot, ami a karácsonyi sütésnél nagyon jól jön. – „Szinte évről évre nő az adományozottak száma, ám nem sokkal. Ez nem azt jelenti, hogy nagyjából száz olyan család él a városban, akik rászorulnának egy ilyen csomagra, csupán azt, hogy ennyiről tudunk. Biztosan akadnak még, akik szégyellik ezt bevallani.” A városi akcióban jórészt azoknak tudnak támogatást nyújtani, akiknek más téren is adott már szociális támogatást a város, ismertek a helyi szociális szakemberek előtt.

A csomagosztás kezdetekben hatvan háztartás számára nyújtott segítséget. Tavaly már 110 család kapott egy-egy 2500 forintos csomagot, összesen 250 ezer forint értékben. A hagyományos akció 2006-ra vezethető vissza. Akkor a Balassi Bálint Ifjúsági Klub szervezett ajándékgyűjtést a rászorulóknak Veres Dávid vezetésével. A később képviselővé választott szervező az önkormányzat berkein belül erősítette meg az akciót, amit mára a Szociális Bizottság bonyolít le, sikerrel.

HT

 

-hirdetés- -hirdetés-