A megszokottól eltérően nem templomi koncert zárta idén a szentpéteri karácsonyi forgatagot, de így is változatlanul sok ember nyüzsgött a téren szombat este. Ki a forralt bor, ki a zenés-táncos műsorszámok, ki a jó társaság kedvéért töltötte kint az estét.

 

Ismét igazi közösségi karácsonyvárást kínált a helyi társaskör a jánossomorjaiaknak. A fénybe öltözött szentpéteri templomtéren a hideg ellenére mindenki felmelegedhetett, ki a teától, forralt bortól, sült gesztenyétől, ki a sok vidám programtól, muzsikától, tánctól. De a társaság miatt is sokan látogatnak ki a már hagyománnyá vált forgatagba.

A Tititá Néptánccsoport gyermekcsapata igazi karácsonyváró népi regöléssel nyitotta meg az estét. A legkisebbeket az ünnepről mesélő bábszínház is szórakoztatta, de a Cintia Wellness Club karácsonyozó koreográfiái már nem csak nekik szóltak, vidám perceket szereztek a családok idősebb tagjainak is. A táncosok után a RizikóFaktor koncertje következett. A hangszereket próbáló hidegben jórészt nem karácsonyi dalokat választott a zenekar, hanem népszerű, a vásári hangulathoz illő angol és magyar dalokkal szórakoztatták a közönségét. A forgatag zárásaként az Aranykapu Óvoda óvónőinek énekkara népszerű karácsonyi dalokat énekelt.

A vásáros pultokon nem csak a forralt bort, teát és finomságokat találta meg a kilátogató. A karácsonyi ajándékokat és díszítést is méltón egészíthette ki bárki az itt árult tárgyakból. A péteri lakosok egy csoportja idén már harmadszor gyűjtött a szentpéteri óvodának, ismét sikerrel. De a Klafszky iskola diákjai is házi süteményeket és sült almát, gesztenyét árultak, kirándulásra gyűjtve.

A szervezők szerint a két forgatag a jövő heti városi karácsonnyal és a Canto Excolo Kamarkórus koncertjével már igazi városi fesztiválnak tekinthető.
Jakab Viktória – Hauptmann Tamás
-hirdetés- -hirdetés-