Az év során többször bizonyította kitartását és állóképességét a Jánossomorjai Kerékpáros Klub, az évzáróra érkező tagok azonban ezúttal otthon hagyták a bringákat. A kinti hideg, havas időt ellensúlyozva értékelték a 2010-es túrákat, a melegebb napokat és emlékeztek a szép pillanatokra.

 

A társaság létszáma gyarapodott az előző évhez képest, a tavalyi 52 fős adat 56-ra módosult – számolt be évértékelőjében Jakabné Gruidl Terézszervező. A túrák nehézsége, hossza is fokozódik. Míg 2009-ben 7 alkalommal pattantak nyeregbe a kerekesek, idén összesen 9 távot teljesítettek. Ezek közül kiemelkedik a 4 napos Balaton-kerülés, mely egyértelműen a legnépszerűbb rendezvény volt 2010-ben.

Az előző évben kilencen érdemelték ki ezt a címet, idén három tag teljesítette az összes túrát. Jakab Tibor azonban, szervezői mivoltára hivatkozva, visszalépett a jelöléstől, így Prátser Krisztina és Prátser Krisztián kapta meg az elismerő plakettet. Persze a dicséret minden klubtagnak jár, a kerekes kirándulások átlagos létszáma 22 fő volt.


Kránitz József
 egy adventi tekerés ötletével állt elő, amit a klub egyhangúlag támogatott, így a kerekek valószínűleg az ünnepek előtt sem pihenhetnek. A cél Várbalog, persze csak ha a természet erői is úgy akarják. Bár egyes bringások szerint tengelyig érő hóban még mindig könnyebb tekerni, mint sárban. Jövőre szintén a Balaton megkerülése ígérkezik a legnagyobb kihívásnak, a tervek szerint 5 napos időtartammal.

Bella Zsolt „bablutykója” ismét nagy sikert aratott, a jókedvű kanalazás mellett Prátser Krisztina zenés képvetítése hívta elő a legviccesebb vagy legemlékezetesebb pillanatokat a 2010-es évből.

Prátser

 

-hirdetés- -hirdetés-