A második gyertyát is meggyújthattuk az ádventi koszorún most vasárnap. A karácsonyi várakozás második hetére teljes díszbe öltözött a város. Az eddigi évekhez hasonlóan ünnepi fényektől szépült meg a város főtere és az ott álló épületek.

 

De mindhárom településrész lakóit a központi helyekre állított karácsonyfa és díszkivilágítás köszöntötte. A Kármentő Egyesület városi Betleheme ismét a főtéren kapott helyet. A kézműves alkotásokat elsőként 2005-ben állították fel Jánossomorján, azóta töretlenül ápolja e hagyományt a helyi szervezet.

Az iskolák és óvodák is készültek az ádventre: Az iskolában karácsonyi díszeket, kisebb ajándékokat kínált a diákönkormányzat. A szentjánosi Aranykapu Óvodában pedig a csengők történetével és különböző anyagból készült, változatos formákban díszelgő fajtáik, megismerésével készülhetett a karácsonyi hangulatra a sok csemete.

A készülődés azonban a jótékonysági akciók terén is elindult. A város szociális bizottsága idén élelmiszercsomagokat állít össze a rászoruló családok számára, amihez a város önkormányzata idén is 120 ezer forinttal járul hozzá.

A Kozma Galéria is folytatja tavaly elindított hagyományát, karácsonyi kiállításán és vásárán a befolyt összegből a helyi rászoruló gyermekek étkeztetését támogatják, az iskolai konyhával együttműködve majd. E célra nem csak a megvásárolt képekkel lehet adakozni, hanem a helyszínen vagy utalva a Kármentő Egyesület számlaszámára is. (58600 252 – 11139739)

HT

-hirdetés- -hirdetés-