Három munkagép is dolgozik a helyi utakon, a közintézmények előtt, a forgalmas járdaszakaszokon rendszeresen takarítják a havat. A Jánossomorjára lehullott hó megizzasztja az önkormányzat dolgozóit és a lakosokat egyaránt.

 

Többnapos havazással, faggyal érkezett meg a tél Jánossomorjára. Az önkormányzat hókotró és szórógépe mellett két helyi cég is segítséget nyújt az utak tisztításában egy-egy kotró munkába állításával. Megkezdték az utak szórását is zúzott kő és homok keverékével, aminek egy részét a helyi kavicsbánya adományozta a városnak.

A felújítás alatt álló 86-os főúton is fokozottabb óvatossággal kell, hogy közlekedjenek a járművek: A folyamatosan hulló hó gyakran eltakarja a javítás miatt bukkanókat, az út szélét, a nem jól látható festéseket.

Ahogy a porták előtti járdákat takarítani köteles lakóknak, úgy az önkormányzat számára is feladta a leckét a lehulló hó, azonban a falugondnoki szolgálat szerint megbirkóznak a nagy hómennyiséggel. A járdákat az önkormányzat 10-12 dolgozója takarítja. Reggel hattól igyekeznek megtisztítani az óvodák, iskolák és forgalmasabb közterületek környékét, de a például a temetőkre is gondot fordítanak. A járdákat speciális, burkolatkímélő sókeverékkel szórják az intézmények előtt, de a nagyobb üzletekbe is szállítottak egy-egy zsákkal a szóróanyagból. A fokozottabb óvatosság azonban minden közlekedőnek fontos.

HT

-hirdetés- -hirdetés-