Településfejlesztési tanácsnok kezdte meg munkáját városunkban. Balsay Sándor, aki korábban a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke volt, a helyi környezetvédelem és közterület-fejlesztés teendőit látja el. Mivel rengeteg a tennivaló, Balsay Sándor fórumot kíván létrehozni, ahol bárki előállhat új ötleteivel, javaslataival.

 

A fórumnak a művelődési ház adhat otthont, várhatóan ez év decemberétől, az érdeklődéstől függően akár havi rendszerességgel. Ide invitál majd a tanácsnok minden e területeken tenni akaró, esetleg e területen szakértelemmel bíró lakost, és vár javaslatokat helyi problémákról és tennivalókról.
Balsay Sándor elmondta, céljai között szerepel több, már korábban felmerült téma is. Régóta húzódik a temetők rendezetlen síremlékeinek kérdése. A terv védettséget élvező, önkormányzati tulajdonban lévő sírkövek áthelyezése, szélső parcellákra. Így a felszabaduló sírhelyek is értékesíthetővé válnának és jobban megőrizhetőek lennének a műemlék jellegű kőtáblák is.
A tanácsnok kiemelt hangsúlyt fektetne a város használaton kívüli füves területeinek fásítására, illetve azok építési telekként való eladására is.
Folyamatosan alakul a Lókertben álló szabadidőpark kialakítása. Tavasszal már két focipálya is várja a sportolni vágyókat, az épület mellé szalonnasütő kerül, a távlati tervek között pedig egy 100 méteres futó-, esetleg kerékpáros ügyességi szakasz szerepel.
Prátser
-hirdetés- -hirdetés-