Verseskötet-bemutató, kézműves munkák kiállítása: Sok szokatlan program is a könyvtárba invitálta a jánossomorjaiakat a héten. Mégis, elsősorban a kamaszok kaphattak hasznos tanácsokat az idei könyvtári napok programjai között.

 

Verseskötet-bemutató, kézműves munkák kiállítása: Sok szokatlan program is a könyvtárba invitálta a jánossomorjaiakat a héten. Mégis, elsősorban a kamaszok kaphattak hasznos tanácsokat az idei könyvtári napok programjai között.
Kellemes hangulatot teremtve beszélt a fiatalok gondjairól napjaink neves gyermekkönyv-írója, Sohonyai Edit kedden délelőtt a művelődési házban. A kilenckötetes szerző minden munkájában a kamaszokat foglalkoztató gondokra kínál megoldást, baráti, közvetlen hangon, ahogy tette ezt előadásában is. A társas kapcsolatok buktatóitól kezdve a másik nem megértéséig mindenre kaphattak őszinte, nyílt tanácsot az előadást nagy örömmel hallgató fiatalok. A szakember a helyes kézfogást, az első randin kifürkészhető jeleket és még sok más izgalmas, a kamaszok, és néha még az idősebbek számára sem könnyen érthető tudnivalókat tanított. Mint mondta, az e korú fiatalok számára már nagyon fontos a szerelem keresése, de gyakran ítélnek tévesen. felhívta a fiatalok figyelmét, hogy először a barátot találják meg az adott emberben, ha már ez megvan, már bátran bízhatnak meg komolyabb érzelmeikben.
A kamaszkor témájára fókuszált a könyvtár, hiszen pénteken Jurosicsné Puska Hedvig pszichológus Varázsos évek címmel szintén a kamaszkor problémáit elemezte a fiataloknak.
A kisebbek sem maradtak rendezvény nélkül, sőt, be is szállhattak a játékba szerdán, ugyanitt. A vidám történeteket kissé szokatlanul, a lábával bábozva mesélte el Csernik Szende bábművész. A Székelyföldről érkezett előadó Erdély vidám népies mesevilágával ismertette meg a gyerekeket.
A felnőtteknek a sorozat megnyitó kiállításán jutott szerep hétfőn, a könyvtár falai között. Ők vehették elő a fiókból az egész évben készített kézműves alkotásaikat a csuhéfiguráktól a rongybabákon át a faragványokig. De a csemeték műveit is felvonultatta a Generációk címet viselő kiállítás.
De a szintén hobbiból faragott versek is bemutatkozhattak a héten. L. Burda Zsuzsanna „Kikötő lelkemnek” című, főként balatoni élményeket feldolgozó könyvét mutatta be a közönségnek, versszerető barátai segítségével.
A versekkel aztán visszatért a legkisebbekhez a könyvtári hét programja. A harmadik-negyedik osztályos gyerekek kis csapatai a versek és mesék világából érkezett kérdésekben vetélkedtek egymással.
Vasárnap pedig igazi családi napi programmal, kézművességgel, hangoskönyvekkel és egyéb érdekességekkel várta a könyvtár a jánossomorjaiakat.
Az Országos Családi Könyvtári Napok kezdeményezéséhez idén 552 település 683 könyvtára csatlakozott. A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a könyvtáraknak milyen nagy szerepük van az olvasás-kultúra terjesztésében. A városi könyvtár vezetője Horváth Katalin idén hét rendezvényt és több kísérő-programot szervezett a helyi látogatóknak.
HT
-hirdetés- -hirdetés-