Az idei nyár programjainak értékelése mellett az őszi-téli városi rendezvényekről is beszélt a szerdai civil fórumon a részt vevő közel húsz szervezet és intézmény képviselője.

 

Az idei Gödör Napokat sikeresnek ítélték, ám kritika érte, hogy a hosszú hétvége előtt a csütörtöki munkanapon tartott programokra sokan csak késő este tudtak kimenni. Jövőre pedig szívesen látnának a lakosok egy nagyobb szabású ünnepséget a pusztasomorjai templomtéren is, ellentétben az ideivel. Akadt olyan indítvány is, amely szerint a pihenőparkban fel kellene állítani egy Szent István szobrot – mivel mindig ez szolgál helyszínül az államalapítási ünnepségeknek.

A tervek között kiemelt feladat a hónap végi városi napok megrendezése. Szeptember 23 és 25 között ismét kiállítások, városi sportnap és főtéri koncertek várják a lakókat. A helyi művészeti csoportok mellett fellép SP és a 3+2 zenekar is.

De idén az október 9-10-én rendezett töknapokra is nagyobb figyelmet fordítanának a szervezők. Szeretnék a felvonulás mentén lámpadíszbe öltöztetni a főutcát, amihez a lakosok segítségére is számítanak.

Az adventi ünnepek alatt idén is vásári forgatag várja a helyieket december 11-én Pusztasomorján, december 18-án pedig Szentpéteren. A Canto Excolo kamarakórus idén először nem a forgatagon, hanem december 22-én adja hagyományos karácsonyi koncertjét.

Örömmel tolmácsolták a bécsi Európa Club meghívását is a fórumon, ami lehetőséget biztosítana több jánossomorjai művészeti csoportnak a bécsi közönség előtti bemutatkozásra. E szerint 2011. január végén a Tititá Néptánccsoport, a Jánossomorjai Fúvós Egyesület és a Canto Excolo is az osztrák fővárosban mutathat be egy szeletet városunk kulturális életéből.

HT

-hirdetés- -hirdetés-