Hosszú évek gondja oldódhat meg a Liszt Ferenc utcában, a város most vízelvezető csatornát épített és felújított az utcát, ahol rendszeres látogatók voltak a tűzoltószivattyúk minden nagyobb eső után.

 

A lejtős utca fekvése és az elvezető árkok hiánya folyamatos félelmet jelentett a Liszt Ferenc utca lakóinak, a felgyülemlett csapadékvíz az udvarokban és az utcákon is megállt.

Az utca felújítása és rendbetétele már régi terve volt az önkormányzatnak, e hónapban sikerült is a beruházás. Mint azt Dr. Kurunczi Károly polgármester elmondta, tavaly forráshiány miatt megszüntették azt a pályázatot, amin belterületi utak felújítására évek óta komoly összegeket nyert Jánossomorja. Idén azonban a költségvetésbe már betervezték a felújítást, ami összességében 11 millió forintba került. Ebből az útburkolat mellett vízelvezető árkok készültek, ami az utca végén álló kiserdőben létrehozott elnyelőbe vezetnek.

A beruházáshoz kapcsolódóan a  Legelő utca végi szakasz elhasználódott aszfaltrétegét is megújították, a közeli sertéstelephez vezető szakaszon pedig a burkolati hibákat javították. Ezt a város a sertéstelepet működtető céggel közösen finanszírozta a város, a cég a költségek egyharmadát állta.

HT

 

-hirdetés- -hirdetés-