Jánossomorján játszott felkészülési mérkőzést a magyar baseball válogatott egy venezuelai csapattal szombaton. A nemzeti csapat nálunk edzőtáborozott a hétvégén, és a dél-amerikaiak fölött izgalmas mérkőzésen 12-5 arányú győzelmet arattak.

 

Latinos hévvel kezdtek a venezuelaiak a szombati meccsen. Ezek a latin-amerikai játékosok Ausztriában élnek, és csapatuk az osztrák másodosztályban játszik, ahol a jánossomorjai meccs után egy nappal játszották a döntőt az első osztályba kerülésért. Edzőjük a JTV-nek elmondta, nagyon örültek a meghívásnak, élvezik, ha több ország csapataival mérkőzhetnek meg. A találkozó a Jánossomorján élő Robert Kacor segítségével valósult meg, aki 52 évig Venezuelában élt és baseballozott, és most is jó kapcsolatot ápol az Ausztriában élő dél-amerikaiakkal. Ő ugyan magyar, de stábunknak elárulta, ezen a meccsen a venezuelaiaknak szurkol.

A meccs érdekessége az volt, hogy az ellenfél fémütőkkel játszott, az osztrák bajokságban ez az előírás, így gyorsabbak voltak az elütött labdáik, mint a magyaroké, akik faütőikkel álltak ki ellenük. Sokáig úgy tűnt, a dél-amerikaiak nyernek, de a magyarok 5-0-ról fordítottak, és végül 12-5-re megverték a vendégeket.

A magyar válogatott sorait hat jánossomorjai játékos erősíti. Hétvégi, nálunk rendezett edzőtáborukba jól beleillett ez a felkészülési meccs.
A válogatottat legközelebb az augusztusi Duna Kupán láthatjuk vendégül városunkban.

jakabviktoria

-hirdetés- -hirdetés-