Több mint ötszáz diák számára fejeződött be a tanév a héten, és kezdődött meg az augusztus végéig tartó nyári szünet. A mindkét iskolában csütörtökön rendezett tanévzárókon a bizonyítványok mellett a tanulmányaikban, sportban, nyelvismeretben és közösségi munkában érdemeket szerzett gyerekek is elismeréseket vehettek át.

 

Jánoson 349, Péteren 155 diák fejezte be a tanévet. A kitűnő tanulókból is akadt mindkét iskolában. Jánoson négy hetedik osztályos is kitűnően zárta az évet, ahogy az eddig összest, így jövőre ők is igyekezhetnek a város kiváló tanulója cím elérésére.

Az évzáró előtti utolsó napot Szentjánoson a végzősök vidám ballagása tette feledhetetlenné, akik műsort is adtak a diáktársaknak. Szentpéteren hagyományos Klafszky-nappal ünnepeltek, ahol többek között a népszerű pókerben és fociban is összemérhették tudásukat a diákok.

Az év mérlege

Az iskolák számára 2010-ben is nehézséget jelentett a már tavaly is gondokat okozó sok hiányázás. A szeptemberben indult, készségfejlesztésen alapuló oktatási módszer első évét azonban sikeresen zárta mindkét intézmény. Az iskolavezetésre és a pedagógusokra ugyan sok terhet rótt a változás, de a gyerekek számára élvezetes és hasznos új élményeket hoztak a jórészt kreatív órai munkára épülő új módszerek.

HT

-hirdetés- -hirdetés-