Három osztály 65 diákja ballagott el idén Jánossomorján. Mindkét iskolában bensőséges ünnepségen búcsúztatták az általános iskolát befejező nyolcadikosokat. Jánossomorja kiváló tanulója címet a mind a nyolc évet kitűnőre végző Vártok Soma vehette át.

 

Vártok Soma nyolc éven át tanúsított kiemelkedő teljesítményt, minden tanévet kitűnőre zárt, ezen felül a diákönkormányzat elnöke volt, odaadóan képviselve diáktársait. Jól szerepelt angol és matematika versenyeken, alapfokú „C” típusú nyelvvizsgával rendelkezik angol nyelvből. Gyakran fellép városi rendezvényeken is, egy amatőr zenekar gitárosaként. Mindezért kapta idén ő az önkormányzat által alapított Jánossomorja Kiváló tanulója címet. Az idén harmadszorra átadott díjat olyan diákok kapják, akik minden tanévüket jó vagy kiváló eredménnyel zárták, és kiemelkedően teljesítenek az általános iskolás évek alatt.

Nemcsak rá lehettek büszkék a tanárok és a szülők, összesen 8 diák szerezte meg idén szóbeli vagy a szóbeli és írásbeli nyelvvizsgáját angol vagy német nyelvből. A sikeres vizsgázókon kívül 20 diák vehetett át könyvjutalmat közösségi munkájáért, sport-, vagy tanulmányi eredményeiért.

Még ha voltak is nehéz pillanatok az iskolás évek alatt, az utolsóra már vidámabban gondolnak vissza a most ballagók, és mint minden évben, vegyes érzelmekkel hagyják el megszokott iskolájukat.

A tanárok mellett a hetedikesek is búcsút vettek társaiktól, emlékeztették őket a vidám percekre, de felhívták a figyelmüket a most kezdődő új életükre is.

Klafszkys búcsú

Huszonhárom péteri diákoktól köszöntek el tanáraik és a hetedikesek. Hagyományosan átadták az iskolai zászlót a ballagók az egyel fiatalabbaknak, hiszen jövőre már ők lesznek a rangidősek.

Úgy ahogy a központi iskolában, itt is vidáman teltek az évek. Habár követtek el hibákat is a legnagyobbak, főleg az utolsó évben, mégis jó szívvel gondolnak majd rájuk tanáraik. Nekik egy-egy szál virággal mondtak köszönetet a rosszcsont diákok.

A Klafszky-tagiskolában öt diák kapott könyvjutalmat az idén, Rabi Adrienn sikeres német alapfokú „C” nyelvvizsgájáért a Német Nemzetiségi Önkormányzat külön kitüntetésében is részesült. A nyolcadikosok mellett két alsóbb tagozatos tanulótól búcsúzott az iskola, akik jövőre hatosztályos gimnáziumban folytatják tanulmányaikat.

Horváth Lívia

-hirdetés- -hirdetés-