Az árokba szaladt és a tetejére borult egy Renault típusú személyautó vasárnap kora este a Dózsa György utcában. A rendőrségi vizsgálat szerint a vezető figyelmetlensége és relatív gyorshajtása okozta a balesetet. Szerencsére senki nem sérült meg.

A városközpont felől tartott Pusztasomorja irányába a személygépkocsi, és túl nagy sebességgel érkezett a Móricz Zsigmond utca torkolata előtti kanyarba – itt információk szerint kerékpárosokat akart kikerülni. A rendőrségi jegyzőkönyv szerint a vezető a padkára kormányozta a járművet, onnan pedig levágódva a másik sávon át az árokba szaladt, majd a tetejére fordulva állt meg.  A sebességet mutatja, hogy mély csapát vágtak a kerekek az árokba. A rendőrség tájékoztatása szerint az autóban esett kár nagyjából 400 ezer forint lehet. A  három fiatal, a sofőr és utasai sérülések nélkül jutottak ki a járműből. Alkoholos befolyásoltságot nem mutattak ki náluk. Nagy szerencsére a járdán sem tartózkodott senki.

Cikkünk első változatában tévesen közöltük, hogy az autó a kerítés falát is érintve borult fel, és hogy a kerékpárosok szemben, nem pedig az autóval ugyanazon irányban haladtak, illetve az elsődleges rendőri tájékoztatásból úgy tudtuk, ketten ültek az autóban, nem hárman. Mindezt a hozzátartozók kérésére helyesbítettük.(2010.06.15.)

Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-