Biztossá vált, Jánossomorja következő önkormányzati képviselő-testülete már nyolc fővel áll fel a mostani 13 helyett. Jelenleg úgy látszik, ez a változás az önkormányzat munkájában nem okoz komolyabb nehézségeket.

 

A képviselőkből alakított bizottságok számáról pedig az új testület szabadon dönthet majd, mert csak a pénzügyi bizottság felállítása kötelező. Arról is dönthetnek majd, bevonnak-e külsős személyt a munkába. Annyi azonban már most bizonyos, minden képviselőre több munka vár a kisebb testület miatt, mondta el Televíziónknak Dr. Kurunczi Károly polgármester. Az Országgyűlés június elején, kormánypárti javaslatra fogadta el az önkormányzati törvény módosítását. A takarékosságot célzó intézkedéssel negyven százalékkal kevesebb lesz az önkormányzati képviselők száma az országban. A változás az ötezer lélekszám feletti településeknek nyolcfős testület ír elő.

A száz főnél kisebb községekben ketten, ezer lakosig négyen, ötezres népességig hatan de még egy tízezer fős városban is nyolcan ülhetnek a testületben. Most e településeken háromtól tizenhárom főig terjed a testület nagysága.

HT

-hirdetés- -hirdetés-