A helyi oktatás minden résztvevőjének köszönetet mondott Jánossomorja. Pedagógusnap alkalmából hagyományosan ünnepségen köszöntik a tanárokat, óvónőket, dolgozókat, és idén először a nyugdíjas pedagógusokat is. Voltak azonban, akiknek hosszú éveken át nyújtott, áldozatos munkáját külön díjjal köszönte meg a város.

 

Gondolnak a pedagógusokra Jánossomorján. A minden oktatásban dolgozónak járó virág és ünnepi műsor mellett három kategóriában is külön díjakat adott át az iskola vezetése és az önkormányzat pénteken a művelődési házban. A most elsőként átnyújtott oktatási intézmény kiváló dolgozója címet Dr. Kurunczi Károlynéérdemelte ki, aki 1980-óta dolgozik településünkön, és ’92 óta vezeti a napközi otthonos konyhát. A méltatás kiemelte, e pozícióban is oda tudott figyelni a gyerekek személyes gondjaira, megértő hozzáállással segítette a gondban lévő tanulókat, családokat is. A díjazott kiemelte, hogy nagyon jó csapatban dolgozik, akik nélkül nem menne ilyen jól a munka.

A kiváló tanár címet elnyert Berta Attiláné, a központi iskola igazgatóhelyettese is hangsúlyozta a munkájában mögötte álló csapat fontosságát és köszönetet is mondott nekik. A matematika-fizika szakos Berta Attiláné ’87 óta tanít Jánossomorján, az igazgatóhelyettesi feladatokat 2004-óta látja el. Szervezőkészségét, kiváló vezetői adottságait is méltatták az átadáson.

Az iskola legjobb tanítója Nemesné Sebők Márta lett, aki 1988-óta oktat a településen. Az átadáson kiemelték sport iránti szeretetét, ami az iskola kézilabdás lányainak évek óta tartó sikerében is látszik. A díjazott elmondta, fontos a szakma, a kollégák megbecsülése és szeretete, de a gyerekektől kapott hála, köszönet vagy csak szeretetük apró jele a legfontosabb köszönet a munkáért.

A iskolás és zeneiskolás gyerekek pedig hálásan adtak műsort a város pedagógusainak, akik bensőséges hangulatban, vidáman ünnepeltek. Herman Antalhumoros köszöntővel, Prátser Krisztián pedig a kamaszkor iskoláséveit és szemrevaló földrajztanárnőket idéző Cseh Tamás dalt adott elő.

Nemes Csaba az önkormányzat kulturális bizottságának elnöke elmondta, a város évek óta gondol a pedagógusokra, ám az külön öröm, hogy most a nyugalmazott kollégákkal együtt ünnepelhetnek. Korábban ugyanis erről megfeledkeztek, ami nagy mulasztás volt, tette hozzá az elnök.

A műsor után állófogadás várta a helyi intézmények pedagógusait, dolgozóit.

A kitüntetettek:
A személyeket Bella Zsolt igazgató terjesztette fel az önkormányzat képviselőtestülete elé, akik április ülésükön döntöttek a címek odaítéléséről.

Dr. Kurunczi Károlyné
Oktatási intézmény kiváló dolgozója

1980-óta dolgozik Jánossomorján. Először képesítés nélküli óvónőként helyezkedett el az I. számú óvódában, ’83-tól élelmezésvezető-helyettes, ’92-től napjainkig a napköziotthonos konyha vezetője. A felterjesztés szerint a dajzott a harminc év alatt lelkiismeretesen, pontosan végezte munkáját. Gyermekek iránti felelősségérzete megnyilvánult mindennapi tevékenységében, a hátrányos helyzetű gyerekek felé külön törődéssel, figyelemmel viseltetett. Konyhavezetőként kiváló munkahelyi légkört sikerült kialakítania, ami minden intézményvezető számára példaként szolgálhat.

Nemesné Sebők Márta
Kiváló Tanító

1988 óta dolgozik Jánossomorján osztálytanítóként. Munkáját kezdetektől pontosság, felkészültség jellemzi. Gyermekek iránti szeretete, kedvessége, ugyanakkor határozottsága nyilvánul meg munkájában. Az intézmény sportéletének egyik meghatározó alakja. Első osztályú kézilabdás múltját kamatoztatva az iskolai kéziladba sikerre vivője, fáradhatatlan népszerűsítője. Keze alól évek óta tehetséges, sportszerető diákok kerülnek ki. Az iskola kézis lányai a kistérség legjobbjai, volt tanítványai közül többen már az AUDI ETO csapatnák utánpótlás-nevelésébe jutottak.

Berta Attiláné
Kiváló Tanár

1987 óta dolgozik Jánossomorján. Pályája során bejárta a helyi oktatás intézményeit, több poszton is sikerrel tevékenykedett. Napközis nevelőként, majd a szentpéteri iskolában matematika-fizika tanárként dolgozott 1991-től. ’95-től a Karner ádám Speciális Tagiskolában oktatott majd fizika szakosként került a szentjánosi felső tagozatba. 2004-től igazgatóhelyettes. Munkájára a kihívások keresése jellemző. Pedagógusként és vezetőként is bizonyított, határozott, gyakorlatias stílusban. Munkája mellett folyamatosan képzi magát, munkája iránt alázattal viseltet.

-hirdetés- -hirdetés-