Egy híján húsz bringás vágott neki a Hanságot átszelő túrának május 9-én. A Kapuváron és Oslin átvezető aszfaltos és kavicsos szakaszok után a csapat 73 kilométert hagyott maga mögött – ez már intenzív alapozás a Balaton megkerülésére.

 

A hétvége változékony időjárása sajnos többeket távol tartott a vasárnap délelőtti rajttól, bár debütáló kerekesek is színesítették a társaság összetételét. Az első szakasz rögtön hosszúra sikerült, Lőrincz György irányadó szavaihoz 13 kilométert kellett tekerni – első rosta, de mindenki teljesítette.

Az andaui hídig a túzokokban – melyeknek 90 százaléka valójában őz volt – valamint az osztrák kerékpárutak minőségében gyönyörködhetett a kerékpáros klub. Lehetőségük nyílt egy régi, harminc méteres határőr magasles megmászására is. Senki nem volt szívbajos, bár nem feltétlenül a tériszony okozhatott kellemetlenséget, inkább a másfél centis rozsdaréteg – a szerkezet „bundája”.

Kapuvárra érve meglepő volt, hogy az útikalauzokban szereplő kerékpáros pihenőhelynek nem sok köze van a bringásokhoz. Ezzel szemben itt kapott helyet a hétvége tereprally futamainak teljes mezőnye. Hangzavar, benzingőz, autó -, és motorcsodák – a Hanság után éles kontraszt. Innen már egyenes út vezetett a megnyugtató zöldbe, Oslin át hazafelé. A szembeszél ezúttal sem kímélte kerékpárosainkat, de ismét a biciklisek kerekedtek felül.

Ezek után a június 6-ra tervezett tóközi túra már meg sem kottyanhat a résztvevőknek. Aki tervezi a Balaton megkerülését, annak ez az utolsó felkészülési lehetősége. Indulás 10-kor, a Művelődési Ház elől.

Prátser Krisztián

-hirdetés- -hirdetés-