Műhelytűzhöz riasztották tegnap este a mosonmagyaróvári tűzoltókat Jánossomorjára, a Nándor utca egyik családi házához. A három kocsival kiérkező hivatásos erőknek és a két autóval segítő helyi önkénteseknek azonban szerencsére nem akadt már sok dolguk.

 

Hétfőn, fél hat után érkezett a riasztás a műhelytűzhöz, ahol egy kazán mellett tárolt éghető anyag gyulladt meg nagyjából két négyzetméteren. A tetőn át füst csapott fel, ám a lakók már megfékezték a lángokat a tűzoltók kiérkezésére, mondta el Sallai Péter, a Mosonmagyaróvári Tűzoltóság parancsnoka.

Hozzátette, lakott területen keletkezett tűz esetén a szabályok szerint mindig nagy erővel indulnak a helyszínre. Hétfőn is két oltó és egy vízpótló kocsival érkeztek. Ilyen esetekben már induláskor értesítik a helyi önkénteseket is, akik komoly segítséget jelentenek az oltások során, egyrészt a gyors beavatkozással, másrészt a hivatásosok segítésével. A jánossomorjai önkéntesek két autóval és 12 fővel érkeztek ki, tájékoztatott a parancsnok.

HT
-hirdetés- -hirdetés-