Gúnyos feliratokkal ragasztották át a JOBBIK Magyarországért Mozgalom plakátjait Jánossomorján. Fiatal képviselőjelöltjük arcán például az „1987-ben születtem. Már van érettségim” – felirat díszeleg. A párt helyi szervezete feljelentést tett az ügyben.

 

Leszakíthatatlan és rikító feliratok jelentek meg a JOBBIK választási plakátjain szombat reggelre. A gúnyos, ironikus szövegek hol Takács Krisztián országgyűlési képviselőjelöltet, hol a párt egy-egy programpontját vették célba. Például így: „Barátok közt?! Felejtsd el!!!! Az RTL KLUB és a TV2 azonnali beszüntetése (hivatalos JOBBIK kormányprogram, 54.oldal). Helyettük minden csatornán csakis a gárdisták által szerkesztett JOBBIK TV lesz látható. A nép nevében.” Vagy így: „Szlovákia a szlovákoké, Románia a románoké, hárommillió határon túli magyar meg költözzön Magyarországra.”

A JOBBIK helyi elnöke, Lipovits Máté elmondta, először viccként fogták fel a dolgot, de aztán látták azt, hogy szinte nincs olyan JOBBIK plakát a három településrészen, amit nem ragasztgattak át. -„Bosszantó, hogy hiábavaló volt a sok munka, ráadásul mindezt a kampánycsend estéjén tehették, így mód sem volt újraragasztani a hirdetéseket. A jogi lépéssel azt is szeretnénk elérni, hogy ne kerülhessen sor hasonló ragasztgatásra legközelebb, akár a mi, akár más hirdetésével kapcsolatban.”

A plakátok felülragasztása sérti az 1997-es választási eljárásról szóló törvényt, és többrendbeli rongálásos szabálysértésnek számít. Erről a rendőrséget, a Helyi Választási Irodát és a csornai Országos Egyéni Választókerület Választási Bizottságot is értesíttették a párt tagjai.

A helyi elnök elmondta, úgy tudja, egy kerékpáros, fiatal hölgy volt a ragasztgató, aki pénteken nem sokkal éjfél – tehát kampánycsend – előtt járta körbe a település főutcáit. Mint mondta, a polgárőrök és a rendőrök meg is állították a nőt, de csak arra figyelmeztették, hogy hamarosan kampánycsend lép életbe, és tilos lesz a ragasztgatás. Feltehetően úgy vélték, a hölgy JOBBIK szimpatizánsként újabb pártplakátokat ragaszt az előzőekre. Bár a nő várbaloginak mondta magát, valószínűleg jánossomorjai lehet. Erre azért gondol az elnök, mert sem Várbalogon sem máshol nem jelentek meg hasonló plakátok.

HT

-hirdetés- -hirdetés-