Százötven fellépő, majd háromszáz segítő szándékú vendég. Így lehetne a legjobban jellemezni a péntek esti jótékonysági koncertet, melynek teljes bevételét a februárban édesanya nélkül maradt gyermekek megsegítésére ajánlották fel a szervezők.

Megható látványt nyújtott a művelődési ház zsúfolásig telt nagyterme pénteken este. Rokonok, barátok, munkatársak; rengeteg ismerős és ismeretlen gyűlt össze, hogy adományaikkal segíthessen a három rászoruló kisgyereken, akik februárban vesztették el súlyos betegségben szenvedő édesanyjukat.

Az estet sok segítő mellett Dravetzkyné Stumpf Erika szervezte. Luka Jánosné, a rendezvény másik szervezője elmondta: a jótékonysági műsor gondolata még februárban merült fel, ekkor még a nagybeteg, de mindig vidám édesanya örömmel várta ezt az estét. A szervező hozzátette, hogy túl az anyagiakon erkölcsileg is nagy jelentőségű az est. -“Egy utolsó köszönetként, mintegy a kollégától, jó baráttól, ismerőstől vett búcsúként is felfogható ez a koncert.”

Tizenhárom fellépő csoport varázsolta meghatóvá, néhol – a szervezők szándéka szerint is – mosolyra fakasztóvá az estét. A dalokra, táncokra és rövid jelenetekre épülő műsorban felléptek a jánossomorjai fúvósok, a Tititá Néptánccsoport, a Cintia Wellness Club, a Canto Excolo Kamarakórus, a Boloct Színtársulat, az Aranykapu Óvoda kis néptáncosai, az Alapfokú Művészeti Iskola, a Körzeti Általános Iskola, a Balassi Bálint Nyugdíjasklub, és a RizikóFaktor zenekar. Donyec Istvánxilofonszólójával, Bakondi Ferenc trombita-előadásával gazdagította a műsort. Hallhattuk még Dravetzky István kürt-, illetve Rácz István hegedűjátékát is. Az estet Nikházi Árpád vezette le.

Majdnem háromszáz jánossomorjai és környékbeli állt a nemes ügy mellé és fogott össze a kicsikért. Az összegyűlt pénzadományokon kívül Szennik György grafikus-festőművész egyik képét is árverésre ajánlották fel a tulajdonosok, melyre a Kozma Galériában lehet licitálni. De érkeztek még felajánlások magánszemélyektől, cégektől; többek között a mosonmagyaróvári Lions Klub és az jánossomorjai óvodák is jelentős összeget gyűjtöttek össze. A család a Jánossomorjai Naplóban fejezte ki köszönetét a szervezőknek.

Petz Brigitta

-hirdetés- -hirdetés-